Óvoda másként – tevékenységek a kiscsoportban

A Kincskereső óvoda elmúlt hete egy kicsit eltért a többitől. Nem heti témáink voltak, hanem nap mint nap más-más feladatban, élményben volt részük a kiscsoportos gyermekeknek is.

A Lepke csoportba járók számára mindez új volt, hiszen ők még a legelején vannak. A hétfő és a kedd az otthonról hozott játékokról, illetve kedvenc mesés vagy képeskönyvekről szólt. Minden gyermek elhozta számára kedves játékát, könyvét, és ami ebben a korban még korántsem megy könnyen, megosztották csoportbéli társaikkal a játékaikat, együtt játszottak azokkal. A képeskönyveket együtt néztük meg és a hét folyamán mindenki meghallgathatta társaik kedvenc meséjét. Beszélgettünk a játékok tárolásáról és a könyvek fontosságáról is.

A szerda és a csütörtök teljesen más fordulatot hozott… Tisztálkodás, fogmosás, egészséges ételek – erről szóltak a foglalkozások. Schampek-Czeglédi Gedeon Norbert, a bölcsőde asszisztense óriási fogsorral, fogkefékkel várta a gyerekeket. Voltak, akik már a bejáratnál kezelésbe vették a „túlméretezett protkót”. A higiéniáról szóló bemutatót tarkította a Gédi által összeállított mesék, képek bemutatása. De mit sem ér az elmélet gyakorlat nélkül. A kicsik perceken belül ellepték a fürdőt, ahol a kézmosást és a fogak tisztán tartását gyakorolhatták. Minden adott volt. Víz, szappan, fogkefe, és persze a gyermekbarát fogkrém. Holcz Beatrix fogorvos néni, óvodánk kedves anyukája most is, mint az előző években bármikor, szeretettel segédkezett, biztosította a gyermekbarát fogkrémet. Köszönjük szépen! Tiszta kézzel, fehér fogakkal folytattuk tovább a hetet.

Csütörtökön az egészséges ételekkel, legfőképpen a gyümölcsökkel, zöldségekkel foglalkoztunk. Előtérbe kerültek a déli gyümölcsök, a ritkábban vagy egyáltalán „nem kedveltek”, és persze a nyersen kóstolható zöldségek. Kisebb-nagyobb sikerrel ízlelgették a kicsik a kevésbé ismert gyümölcsöket, a zöldségek pedig inkább a déli ebédnél arattak sikert leves formában.

A hét utolsó napját dalolva zártuk. A hangoké, hangszereké volt ekkor a főszerep. Először ismerős hangokat kellett felismerni, majd áttértünk könnyen felismerhető hangszerekre. Dob, gitár, zongora, hegedű… volt, amit kézbe is vehettek, ki is próbálhattak a gyermekek. A legvégén ismert dalokat énekeltünk és egyedi, „házi” csörgőt készítettünk. A kis hangszert mindenki hazavitte a színezővel együtt.

Köszönjük szépen mindenkinek aki segédkezett, hogy az Óvoda másként valóban más(ként) legyen.

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .