Megérkeztek a méhecske robotok a Csikybe!

2023. december 20-án 12 órakor elemistákkal telt meg iskolánk díszterme. Iskolánk igazgatója, Spier Tünde elmondta nekik, hogy nagy meglepetés készül a számukra. Ezt követően bevonultak a X. A osztály tanulói egy nagy dobozt hozva magukkal.

Az igazgatónő elmondta, hogy Portugáliában járva láttuk, amint kisdiákok méhecske robotokat használnak a tanórákon a tananyag játékos elsajátításához. Ezáltal pedig a programozás alapjaival is megismerkednek. Erdei Emese tanárnő pár mondatban bemutatta a KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES Erasmus+ pályázatunkat, melynek keretében eljutottunk Portugáliába. Majd Rudolf Ágnes osztályfőnök röviden összefoglalta, hogyan zajlott az adománygyűjtés a robotok megvásárlásához. Ezt követően minden elemi osztályból egy képviselő előrejött, hogy együtt vegyék át a X. A osztályos tanulóktól az ajándékot: a méhecske robotokat. A diákok lelkesedése hatalmas volt, és reméljük, hogy még ennél is nagyobb lesz, amikor januárban már használhatják is őket.

Köszönjük még egyszer mindazoknak, akik adományukkal segítettek, hogy ez a kezdeményezés megvalósulhasson. Szép karácsonyi ajándék lett az elemisták számára!

« A 2 »