A Csikybe látogatott a Mikulás a manóival

2023. december 6-án iskolánkba is ellátogatott a Mikulás. A X. osztályos tanulóink, akik másodállásban a Mikulás manói, segítettek a manógyárban összeállítani a csikys gyerekek csomagjait. Napok óta szorgoskodtak, hogy minél több ajándékkal lepjék meg őket.

Annácska, Rézi és Timike manók nagyon ügyesen rajzolnak, ezért ők kifestőt készítettek, amit manótársaik a tegnapi nap folyamán osztottak ki. De hogy mit is kellett azzal kezdeni, Saci manó, a rímfaragó szedte versbe.

Tegnap reggel minden manó a legszebb ruháját vette fel, és lelkesen segítettek a Mikulásnak, amiben csak kellett. Először az V–XII. osztályosokhoz kopogtak be, és csokoládéval, valamint gyümölcslével ajándékozták meg őket (egy-egy énekért cserébe 😊 ). Az igazgatóságra, a titkárságra és a tanáriba is becsempésztek egy kis meglepetést… hiszen ki nem szereti az édességet?!

A X. C-D osztályos manók a bölcsődébe és az óvodai kiscsoporthoz kísérték el a Mikulást, ahol nagy lelkesedéssel várták őket. A X. B manói a Kincskereső óvodába látogattak a Nagyszakállúval, míg a X. A manói az elemisták ajándékainak kiosztásában segítettek neki. A gyerekek örömmel fogadták a lappföldi látogatókat, s köszönetképpen a csomagokért, énekekkel és versekkel örvendeztették meg őket. A kedves manók jól elbeszélgettek a gyerekekkel, válaszoltak a kíváncsi kérdéseikre, a táncos talpú manócskák pedig meg is táncoltatták az elemistákat.

Sajnos, a Mikulás nem időzhetett sokat, mert még rengeteg helyen várták, de megígérte, hogy jövőre is ellátogat hozzánk. Megkért minket, hogy adjuk át köszönetünket mindazoknak, akik segítettek neki az ajándékok összeállításában: a belvárosi plébánia, Recoltcom, kisbolt, Pro Schola Csiky Gergely, PFA Szatmári Attila, Almási Eleonóra, Olah Instal, adakozó lelkű diákok és tanárok.

[Fotó: Almási Áron, Bokor Brúnó, Brumă Krisztián, Kocsó Kevin, Zsóri Kincső]

« A 3 »