Budapesti kiállításon láthatták a csikys diákok alkotásait

Október 4-én, szerdán iskolánk két diákja, Farkas Dominik (IX. A) és Budacsek Tímea (X. A) kiemelkedő megtiszteltetésben részesült, amikor Budapestre utazhatott. A Mester Galériában a Szinonima képkiállítás megnyitóján vehettünk részt, és büszkén tekinthettük meg saját alkotásainkat is a kiállított művek között. A kiállításra a XXI. Magyar Festészet Napja alkalmából került sor, és a pályázó diákok művei mellett 18 kortárs festőművész, közöttük Siska-Szabó Hajnalka, a Csiky Gergely Főgimnázium rajztanára alkotásai voltak láthatók.

A festőművészek parafrázissal válaszoltak egy-egy gyermek által készített műre. (Parafrázis: egy már létező kép, szobor, vagy más műalkotás újraalkotása más eszközökkel vagy más stílusban, többnyire egy másik művész által.) Farkas Dominik művére Magyar József, Budacsek Tímeáéra pedig Török Gábor festőművész készített parafrázist.

Egy kellemes délelőtt eltöltése után a fővárosban kezdetét vette a kiállítás megnyitója. Gaál József, Munkácsy-díjas festőművész nyitó beszéde után az alkotók díjazására került sor, majd a résztvevő vendégek megtekinthették a kiállított műveket.

Ezúttal is köszönjük Vincze Angéla, képző-és iparművész szakértőnek, szaktanácsadónak, a Magyar Festészet Napja Alapítvány képviselőjének a meghívást, és hogy részt vehettünk egy ilyen színvonalas eseményen. Szintén hálával tartozunk Siska-Szabó Hajnalka rajztanárnőnknek támogatásáért, szakmai segítségéért.

« A 2 »