Nyári iskola (1.)

Megérkezett a nyári szünidő, de az iskola bentlakása most is gyerekzsivajtól hangos. Június 19-én kezdetét vette a nyári iskola. Hat héten át várják a pedagógusok (tanítók, napközis tanárok, nyugdíjas pedagógusok) azokat a gyermekeket, akiknek a szülők nem tudnak felügyeletet biztosítani. Több mint 50 csikys kisdiák iratkozott be a programra.

Az első nap nagyon jó hangulatban telt. A reggeli gyülekező után megbeszélték a nyári iskola szabályait, majd csapatösszerázó játékok következtek Juci tanító néni irányításával. 11 órakor néhány gyerek az iskolabuszra szállt Gyuri tanító bácsival, és a váraljai uszodába mentek, ahol Lipták Márton úszóedző már várta a mindenre elszánt csapatot.

Úszás után jöhetett az ebéd. Közben megérkezett a „váltás”, Etus óvó néni és Aranka tanító néni személyében. Az étkezés után csendesebb játékok következtek az illatozó hársfa árnyékában. Miután a bölcsisek is felkeltek a délutáni szunyókálásból, a hintát is birtokba vehették a gyerekek. A délután további részében 3 csapattal ügyességi pályán versenyeztek a gyermekek. Az erőgépeket mindenki kipróbálta, sőt a lányok még házat is építettek matracokból. Minden gyermek azzal fogadta az érte érkező szülőt: Holnap is jövök!

A nyári iskola nem jöhetett volna létre az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének finanszírozása nélkül.

[Fotó: Leib Gáspár György, Viszhányó Aranka]

« A 2 »