Fától fáig, verstől versig – Kiemelkedő teljesítmény a Kányádi Sándor versmondó verseny országos szakaszán

Horváth Johanna, Boros Hanna Zselyke és Tapasztó-Gujdár Péter, a Fától fáig, verstől versig elnevezésű szavalóverseny eredményes aradi résztvevői
[Fotó: Ilona János]

Május 13-án Nagygalambfalván rendezték meg immár XXI. alkalommal a Fától fáig, verstől versig elnevezésű színvonalas szavalóverseny országos fordulóját. Az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumot három tanuló képviselte: Boros Hanna Zselyke (III. osztály, tanítónője Almási Valéria), Horváth Johanna (VII. osztály, magyartanára Nagy Anikó), valamint Tapasztó-Gujdár Péter (VIII. osztály, magyartanára Nyári Andrea). A szavalóverseny Kányádi Sándor kiemelkedő munkásságának állít emléket, a versenyzők a megmérettetésen egy-egy választott Kányádi-verssel tisztelegtek költőnk munkássága előtt.

A verseny két helyszínen zajlott: az alsó tagozatosok a nagygalambfalvi Feleki Miklós Művelődési házban, az V–VIII. osztályosok pedig a Nagygalambfalvi Református Egyházközség gyülekezeti termében szavaltak.

Iskolánk VIII. osztályos tanulója, Tapasztó-Gujdár Péter korcsoportja legjobbjának bizonyult, a verseny mottójaként szolgáló Fától fáig című verssel egyedülálló módon adta vissza a létbizonytalanság és magány érzését, maga mögé utasítva a rendkívül erős mezőnyt.

Ugyanebben a korcsoportban a VII. osztályos Horváth Johanna a szerző Fekete-piros című versével kiérdemelte a szakmai zsűri dicséretét, ezzel iskolánk mindkét diákja a díjazottak közé került. Iskolánk legkisebb képviselője, Boros Hanna Zselyke Az okos kos című Kányádi-verset adta elő nagy sikerrel. Mindhárom diákunk tehetségével, kemény munkájával és szorgalmával nemcsak önmagának, hanem a Csiky Gergely Főgimnáziumnak is hírnevet szerzett ezen a rangos eseményen.

Szívből gratulálunk nekik!

[Fotó: Ilona János, Nyári Andrea, kanyadi.ro]

« A 2 »