Gyógyítsuk együtt a Föld sok sebét!

Többek között a címben szereplő mondat is elhangzott a Föld napi tevékenységek egyikén, amelyeket a Csiky Gergely Főgimnázium elemi osztályai szerveztek.

Az előkészítősök „boldog”, szennyezésmentes földgolyókat színeztek. Az elsősök kedvenc állataikat mutatták be, volt, aki önállóan dolgozott, mások csoportban készítették el a plakátot. A másodikosok gyönyörű festményeket alkottak a kék bolygóról. A harmadikosok, miután szép és tanulságos verseket olvastak Földanyáról, szintén csoportmunkában alkották meg a Földet ábrázoló rajzokat, ahol minden élőlény boldogan él. A negyedikesek a virágládákat töltötték meg petúniákkal, begóniákkal, mézvirágokkal. Néhány most elültetett palántát ők maguk neveltek magról az osztályuk ablakában.

Kurunczi Enikő, Leib György, Vincze Német Julianna, Almási Valéria és Viszhányó Aranka tanítók ezekkel a tevékenységekkel a Föld természeti környezetének megóvására hívták fel a gyermekek figyelmét, és arra biztatták őket, hogy ne csak április 22-én, hanem minden nap legyen a Föld napja!

« A 2 »