Csikys Családi Csodavárás, újra élőben

A Csiky Csodaétterme, karácsonyi díszben [Fotó: Kulcsár Jóel]

December 16-án, pénteken délután 17 órakor kezdődött a Csikys Családi Csodavárás, avagy a 3CS, amelyen iskolánk folyosói vásári utcákká, a tantermek pedig tematikus szobákká alakultak át. Az immár hagyományos rendezvényt az iskola kórusa nyitotta meg, amelynek tagjai az udvaron karácsonyi dalokat adtak elő a jelenlévő diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek és hozzátartozóknak.

A különböző osztályok által készített ínycsiklandó süteményektől kezdve a szebbnél-szebb, kézzel készített karácsonyi díszekig, minden megtalálható volt az asztalokon. A tantermek tematikus helyszínekké alakultak át, mint például a kézműves szobák, ahol mézeskalácsokat lehetett díszíteni, illetve angyalkákat, karácsonyi díszeket és szappanokat készíteni. Volt céllövölde, társasjáték szoba, cipősdoboz szoba (a rászorulóknak készített ajándékdobozokkal), és fotószoba is, ahol barátainkkal és családtagjainkkal készíthettünk képeket, s azokat haza is vihettük emlékbe.

Idén megnyílt a Csiky Csodaétterme is, amelyet iskolánk turizmus szakos és tizenkettedik osztályos diákjai és pedagógusok működtettek. A díszterem hangulatos étteremmé alakult át, ahol a diákok helyben készült ételeket szolgáltak fel az asztaloknál helyet foglalóknak.

Zárásként, ismét az udvaron, Bálint Anna (IX. A), Somodi Adrienn (IX. C) és Szél Emese (IX. A) csodás karácsonyi dalokat adtak elő. Eközben a diákok és szülők kezében lobogó fáklyák világították be az udvart, ezzel is hangsúlyozva az ünnep fényét.

Hálásan köszönjük mindazoknak a közreműködését, akik a Csiky Gergely Főgimnázium tantestülete és az iskola szülői bizottsága által szervezett 3CS sikeres lebonyolításához ötleteikkel, munkájukkal, anyagi segítségükkel hozzájárultak. Áldott karácsonyt mindenkinek!

[Fotó: Kulcsár Jóel, Ilona János]

« A 3 »

[Filmeztünk is buzgón a 3CS-n, karácsony előtt a videóval is jelentkezünk! 🙂 ]