Kisiskolások szegedi kirándulása

November 13-án, egy verőfényes késő őszi vasárnapon egy autóbusznyi kisiskolás Szegedre kirándult.

A II. A, III. és IV. B osztályos gyermekek, kísérőikkel együtt először a Móra Ferenc Múzeumba látogattak el, ahol megtekinthették, felfedezhették Móra varázslatos erdejét, a Móra Rengeteget, melyet A zöld Móra kiállításként is ismernek. A kisdiákok fatörzsekbe rejtett idézetek, tárgyak, képek, levelek, filmrészletek ;s interaktív játékok segítségével ismerkedhettek Móra Ferenc író, természetszerető ember gondolataival, szenvedélyeivel, játékosságával.

A továbbiakban interaktív tárlatvezetésen vettek részt A legendás vadnyugat című kiállítás keretén belül. A tárlat főszereplői a cowboyok és az indiánok voltak, mely tárlat eredeti kiállítási anyaga az USA-ból, az Oklahomai Cowboy és Western Örökség Múzeumból érkezett.

A gyermekek végül a múzeum tetején lévő kilátóról madártávlatból is megcsodálhatták a várost és a Tiszát.

A nap második felében a lelkes gyermekcsapat ellátogatott a Vadasparkba, mely, mint megtudtuk, csak nevében vadaspark, hiszen valójában egzotikus állatokat bemutató, igazi állatkert. Minden kisdiák saját térképpel barangolhatta be a földrajzi elterjedés szerint csoportosított állatok élőhelyeit, csodálhatta meg a különleges állatfajokat.

Este kissé fáradtan, de felejthetetlen élményekkel gazdagabban tértek haza mindannyian.