A Csikyben is rózsafüzért imádkoztunk

[Fotó: Ilona János]

2022. október 18-án a Csiky Gergely Főgimnázium is bekapcsolódott az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért elnevezésű világméretű imakezdeményezésbe. Kedden reggel 8 órától csillogó szemű V. osztályos katolikus gyermekekkel imádkoztuk a teljes rózsafüzért a békéért és a világ egységéért.

A kezdeményezés 2005-ben indult el Caracasból, Venezuela fővárosából, ahol egy útszéli Mária-kegyképnél imádkozó gyerekek látványa hatotta meg a járókelőket. Ekkor többen visszaemlékeztek Szent Pio atya szavaira, aki ezt mondta: „Amikor egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, megváltozik a világ.” Azóta ez a imakezdeményezés elterjedt az egész világon.

Idén első alkalommal kapcsolódtunk az imaláncba. Amikor a gyermekek lejöttek a díszterembe, majdnem mindenki rózsafüzért szorongatott a markában, akinek nem volt, ott helyben kapott. Hamar kiderült, kik szeretnének előimádkozók lenni, nem kellett noszogatni senkit. A világosság rózsafüzért imádkoztuk, melyen keresztül Jézus nyilvános működéséről elmélkedtünk. A közel 30 gyermek példamutató fegyelemről és alázatról tett tanúbizonyságot.

Köszönjük szépen Kalna Zsolt minorita atyának, hogy megtisztelt minket a jelenlétéval, velünk együtt imádkozott és szép szavakkal buzdított minket a további imádságos életre.

« A 2 »