Emlékek a tornateremből

Trăncău Alice vagyok, most fejeztem be a VII. osztályt. Korábban ritmikus gimnasztikát sportoltam, ami valójában arról szól, hogy koreográfiákat adunk elő zenére és amikor elérjük a megfelelő kort, akkor valamilyen tornaeszközzel (szalag, kötél, hulahopp karika, labda, buzogány) folytatjuk tovább. Ezt csapatban vagy egyéniben is lehet végezni.

6 évesen indultam útnak ezen a pályán, és 6 év alatt nagyon sok élménnyel és tudással gazdagodtam. Számos országban vettem részt versenyeken és nagyon sok jeles tornásszal hozott össze a sors. A legtöbb versenyem Bukarestben volt, azonkívül Konstancán, Brassóban, Ploiești-en, Temesváron, Nagyváradon, illetve külföldön.

A legfontosabb eredményeim:

  • I. helyezés a 2015-ös bajnokságon, Ploiești-en, csapattal
  • I. helyezés 2017-ben, a Románia Kupán, Bukarestben, csapattal
  • II. helyezés egyéniben, 2016-ban, Novi Sad-on (Szerbia)

Másfél éve hagytam ebbe ezt a sportot, de sok szép emlék jut eszembe, ha visszagondolok arra a 6 évre, amit a tornateremben töltöttem. Rengeteg eseményről és programról mondtam le, hogy ott lehessek a versenyeken. Naponta 4-5, olykor 6 órát edzettem. Az elején még nem számított ez, de a vége felé kissé már belefáradtam.

Voltak jó és rossz pillanatok is, de valószínűleg az ott szerzett barátok segítségével tudtam átvészelni ezt a 6 évet. A csapat olyan volt nekem, mint a második családom, ugyanis minden nap velük voltam. Magát a sportot is nagyon szerettem, és az első 5 évben tényleg minden tőlem telhetőt beleadtam. A végén mégis úgy döntöttem, hogy már nem szeretném tovább csinálni, mert egyre nehezebbnek tűnt.

Hálás vagyok, hogy ennyi évig ott lehettem és szép emlékekkel gazdagodhattam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .