City Garden Junior, avagy kertészeti foglalkozások kisgyerekeknek nagyvárosokban

Danu Helen Jacqueline, Juhász Gabriel, Kovács Krisztián és Șarpe Alex, a II. A osztály tanulói neveztek be a kertészeti gyermekprogramra

„Aki egy évre tervez, az rizset ültet, aki húsz évre tervez, az fákat ültet, aki viszont a következő generációnak tervez, az megtanít egy embert gazdálkodni” – tartja egy kínai közmondás. Ezzel a mottóval indított útjára egy érdekes projektet a szecselevárosi székhelyű Yurta Prod Kft. Interaktív kertészeti gyermekfoglalkozásokat terveztek Erdély nagyvárosaiban élő II–IV. osztályos gyerekeknek.

Aradi, brassói, csíkszeredai, kolozsvári, marosvásárhelyi, nagyváradi, szebeni, sepsiszentgyörgyi, temesvári gyerekek jelentkezhettek a szüleik segítségével a programra. A jelentkezők postán megkapták a foglalkozásokhoz szükséges kellékeket, majd online vezetett kertészeti gyermekfoglalkozáson vehettek részt. A résztvevők megtanulták az ültetés különböző módszereit, növénytani alapismeretekre tettek szert, megismerkedtek a városi kertészkedés fogalmával, és megalkották saját kis városi kertjüket, vagyis a gyermekek szórakoztató módon sajátították el a kertészkedés alapjait.

A II. A osztályból négy kisdiák, Danu Helen Jacqueline, Juhász Gabriel, Kovács Krisztián és Șarpe Alex neveztek be a programra, vettek részt nagyon lelkesen a foglalkozáson, és követik figyelemmel magocskáik fejlődését.