Ballagóktól érkezőknek – Add tovább a mesét

Ajándékozók és megajándékozottak – ballagó és leendő csikys diákok a Kincskereső Óvoda udvarán, 2021. május 31-én [Fotó: Nyári Andrea, osztályfőnök]

A XII. B osztály tanulói gondoltak egy nagyot és merészet. Végzős diákokként rendhagyó módon akartak emléket állítani iskolás éveiknek. A legkisebbek örömét vitték magukkal emlékként tarisznyájukba. Nem úgy akartak ünnepelni, hogy virágcsokrok, ajándékok sokaságát várták, ellenkezőleg, az ajándékozás örömét választották utolsó osztályösszerázó akciójukként, 2021. május 31-én.

Ballagóként a legkisebbeket, az elkövetkező években iskolába érkezőket választották, pontosabban a Kincskereső óvoda apróságait. Gyermeknap előtt, hosszas egyeztetés után önkéntes alapon mindenki tehetsége szerint járult hozzá anyagilag az ajándékok megvásárlásához. Ajándékként meséskönyveket választottak, kortárs alkotásokat, főként olyan történeteket, melyek jelentősen hozzájárulnak az apróságok pozitív gondolkodásmódjának megerősítéséhez, önbizalmuk fejlesztéséhez, félelmeik leküzdéséhez. A társas kapcsolatok, a barátság, a szeretet történetei ezek, melyeket a (majdnem) ballagók szerettek volna átadni az iskola kulcsaként az ovisoknak, az eljövendő iskolásoknak. Titoktündér, Panni, Bori, Bogyó és Babóca, valamint a Kalapos Macska meséit nyújtották át az óvodának, tudva azt, hogy a kicsik naponta találkozni fognak a kiválasztott történetekkel.

Amit magunkkal vittünk? Az apróságok örömét és a jótett tudatát! És még valamit: a Titoktündért lapozgatva távozásunkkor néhány gyermekhang kántálta kórusban a képeken felfedezett mosolygós alakok láttán: „Tündéééér”! Ezt éreztük mi is.

« A 2 »