Itt a tavasz! Fotózd le!

Merthogy igen, tavasz van már, még ha mogorva és hűvös is az időjárás néha. És ha itt a tavasz, akkor szép tavaszi fotókat is lehet készíteni. Készítsetek hát és küldjetek be legtöbb 3 fotót. Hogy miről? Bármiről, ami a tavaszhoz kapcsolódik: a kertben vagy az utcán rügyező fákról, bokrokról, virágokról, esőfelhőkről, a párás égboltról, a folyóparton sétáló, futkosó, bicikliző emberekről, kerti munkákról, a hétvégi kirándulás legszebb pillanatairól, és hadd ne soroljuk fel az összes tippet. (Úgyse sikerülne, hisz rengeteg nagyszerű téma adódik ilyenkor.)

A digitális fotókat telefonnal is el lehet készíteni, de ha valakinek van fényképezőgépe, nyilván azt is használhatja. Mindenki csak a saját fotóit küldheti be (amely készülhetett akár a korábbi években is), mások által készített fényképek módosítása, átszerkesztése tilos.

A házi fotópályázatot most, április 21-én hirdetjük meg, de május végéig lehet beküldeni az elkészült munkákat.

Kik küldhetnek be tavaszi fotókat? Az aradi és Arad megyei magyar tannyelvű osztályokban tanuló V–VIII-os diákok, illetve a Csiky Gergely Főgimnázium IX–XII. osztályos diákjai.

Az elkészített fényképeket digitálisan, jpg formátumban 2021. május 31-ig lehet beküldeni a csikyfoto@yahoo.com email-címre. Viszont nem árt időben elküldeni a képeket, hogy azokra minél több szavazatot lehessen begyűjteni!

Merthogy a beküldött fényképek két helyen is megjelennek: iskolánk weblapján, egy külön oldalon, illetve Facebookon, egy külön fotógalériában, ahol egyszerű lájkokkal minden fotóra szavazni lehet. A pályázat végén a legtöbb szavazatot (lájkot) kapó fotók készítői értékes jutalomban részesülnek a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület jóvoltából.

Fontos, hogy egy rövid leírást is beküldjenek az ifjú fényképészek, amely tartalmazza a saját nevüket, osztályukat, iskolájuk nevét, a fotók címét, helyszínét, de akár egy néhány mondatos kísérő szöveget is. Ez a rövid leírás is felkerül a facebookos galériába, a fotók mellé.

Úgyhogy: fotózásra fel, fiatalok! Lássuk, kinek, kiknek a tavaszi fotóit tudjuk majd először megnézni, lájkolni!