„Az olvasás legyen kaland és szórakozás!”

Kedves könyvmolyok! Thomas Brezina, osztrák ifjúsági író szavait idéztem, amivel az idő értelmes eltöltésére hívlak meg titeket!

Ez a vakáció sokak számára unalmas. De vegyük észre a dolgok jó oldalát. Vannak, akik azt mondják, hogy iskolaidőben kevés idő jut az olvasásra. Itt az alkalom, hogy hasznosan és kellemesen töltsd el ezt a kis kényszerszünetet! Olvass! Kalandozz el a képzelet világába, röpülj át az Üveghegyen, az Óperenciás tengeren túlra, képzeletbeli és valós lények társaságában.

Sok varázslatos mese és vidám vers várja a kicsiket. A nagyobbaknak kalandos, vicces történeteket ajánlok. De vannak szerelmes, kalandos és a lelket megérintő könyveink is. A Kortárskönyv-kommandó (KKK) legutolsó szerzeményeit a vírushelyzet miatt sokan még nem is láttátok. Hajrá! Olvasásra fel! Alább egy kis képes ízelítőt látunk az új szerzeményekből!

Szeretettel várok minden kis- és nagydiákot az iskola könyvtárában! Kölcsönözni hétfőtől csütörtökig, naponta 8-13 óra között lehet. A felújítási munkálatok miatt a könyvtárhoz a főbejáraton át lehet eljutni, a régi épületrész I. emeletén, a „hídon”, majd az új épület lépcsőházán keresztül.