Szakmák napja – workshop a Csikyben

Szakmák napja a Csikyben, 2020. március 5-én

Egy tavalyi kormányrendelet értelmében, március 11-ét hivatalosan is a szakmák napjának nyilvánították. Ez alkalomból idén is, február 12. és március 11. között valamennyi olyan tanintézményben, ahol szakoktatás is folyik, színes, érdekes, interaktív tevékenységek segítségével igyekeztek felkelteni a nyolcadikos diákok figyelmét a szakmai oktatás nyújtotta lehetőségekre és előnyökre.

A Csiky Gergely Főgimnáziumban erre a szakmai workshopra március 5-én, csütörtökön került sor. A program keretén belül a nyolcadikos diákokat Rudolf Anna iskolapszichológus, illetve Hasas Paul, Lévai Ildikó és Tóthpál Renáta szaktanárok igyekeztek bevezetni a szolgáltatások, a kereskedelem, a közgazdaság, a turizmus és a közélelmezés világába.

A workshop bővelkedett érdekes, játékos feladatokban, interaktív versenyekben, ügyességi játékokban. Nyolcadikosaink az egyik pillanatban még egy Karib-tengeri sziget vállalkozói voltak, a másik pillanatban pedig már egy recepciós mindennapjait élhették meg. A váratlan utazások záró akkordjaként előbb egy virtuális étterem vendégei voltak, majd a legvégén valóban megkóstolhattak és értékelhettek néhány finom falatot.

Jó ötletnek bizonyult ez a programsorozat, ugyanis ez a nap a kellemes hangulat, az önfeledt kacagás és a hatékony csapatmunka jegyében zajlott, mialatt diákjaink rövid betekintést nyerhettek a szakmai oktatás gyakorlati részébe és annak szépségeibe.

A nap végére meggyőződtünk arról, hogy nem véletlen a megfogalmazás, miszerint „egy szakma mindig tudás, néha szenvedély, ritkán művészet, de mindig a tökéletességre való törekvés kell, hogy legyen!” (Müller Péter)

[Fotó: Tóthpál Renáta]

« A 2 »