Zrínyi Ilona/Gordiusz Matematikaverseny

zrinyi-0 Március 5-én került sor a Zrínyi/Gordiusz Matematikaverseny eredményhirdetésére és a diákok díjazására.

A versenyt február 18-án szerveztük meg a Csiky Gergely Főgimnáziumban, az Arad megyei magyar iskolák III–XII. osztályos diákjai számára. Ez a verseny más, mint a hazai matematikaversenyek, ezért is vesznek részt rajta szívesen a diákok. Nyoma sincs száraz matematikai képletekkel megoldható feladatoknak, magasröptű matematikai összefüggéseknek. Gondolkodni kell tudni, megérteni a feladat szövegét, összekötni az információkat és az öt válasz közül kiválasztani a helyeset. Ez így nagyon egyszerűen hangzik, de csak aki részt vesz a versenyen, az tudja, milyen nehéz munkát jelent 60, 75 illetve 90 percig furfangos kérdésekre megtalálni a jó választ.

Köszönhetően a gyors és eredményes számítógépes javításnak, a diákok már a verseny másnapján, vasárnap dél körül megtudták az elért pontszámaikat, a pontos sorrend azonban csak a díjazáson derült ki. Minden évfolyamon az első hat legjobb diákot díjaztuk, a líceumi osztályokban pedig, tekintettel a résztvevők alacsonyabb létszámára, összesítettük a IX–XII. osztályosok eredményeit. A díjazottak listáját ide kattintva tekinthetjük meg.

A kecskeméti döntőre idén három diákot hívtak meg, két zrínyist és egy gordiuszost. Ezek szerint Arad megyét a következő három tanuló fogja húsvét nagyhetében képviselni a döntőn:
Kutnik Andrea Virág (V. osztály, Zimándújfalui Általános Iskola), tanára Lengyel-Fischer Ágnes;
Back Annamária (VI. osztály, Csiky Gergely Főgimnázium), tanára Spier Tünde;
Szabó Izabella (IX. osztály, Csiky Gergely Főgimnázium), tanára Péter András.

A felkészüléshez jó munkát, a versenyen pedig sok sikert kívánunk nekik!