PénzSztár

A PénzSztár verseny második online fordulójának izgalmában [Fotó: Ilona János]

Idén iskolánk is benevezett a PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyére. A 2013-ban Magyarországon elindított PénzSztár egy nagyszabású, évente megrendezendő, játékos pénzügyi műveltségi verseny, amelynek elsődleges célja, hogy felkeltse a középiskolás korosztály érdeklődését a gazdaság és a pénzügyek iránt.

A versenyre 4 fős középiskolai csapatok jelentkezhettek. Idén összesen 1048 négyfős csapat nevezett be a PénzSztárra, ez 4192 diákot jelent. Iskolánkból két csapat jelentkezett a XI. C osztályból, mégpedig a Cioară Alexandra, Kiss Krisztián, Lévai Karola, Tötös Tünde Kornélia alkotta MoneyMonkey’s és a Balogh Nikolett, Péter Noémi, Rudolf Judit, Vasas Karen alkotta Marketing Quenn’s.

Mindkét csapat ügyesen teljesített. A pontszámok alapján az erős középmezőnyben helyezkedtek el az október 10-én és 17-én lebonyolított két online forduló után. Bár ez, sajnos, nem volt elég a döntőbe jutáshoz, de ez nem szegte kedvüket, hiszen az idei év csak az első próbálkozás volt a PénzSztár versenyen, amelyen sok speciális ismeretre, a magyarországi pénzintézetek működési elveire, pénzügyeire vonatkozó kérdésre kellett megválaszolni. A magas pontszám elérése arra sarkallta diákjainkat, hogy eldöntsék, az elkövetkező iskolai évben behatóbban tanulmányozni fogják Magyarország gazdaságát és jövőre ismét nekivágnak ennek a nehéz versenynek.

Gratulálok a csapatoknak az elért eredményhez!

[Fotó: Ilona János]