„Mi és a környezetünk” – sajtófotó pályázatra lehet jelentkezni

sajtfoto_palyazat_kicsiA Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem sajtófotó pályázatot hirdet Mi és a környezetünk címmel, amelyre XI. és XII. osztályos tanulók jelentkezését várják.

A pályázóktól egy 3-6 képből álló, sajtófotó jellegű sorozatot várnak, amelynek egy történetet kell elmesélnie, eseményt kell rögzítenie vagy illusztrálnia kell. Pályázni lehet, például, hír-eseményfotóval, képriporttal, társadalomábrázoló, illetve dokumentarista fényképekkel. 

A képek készülhetnek analóg vagy digitális fényképezőgéppel vagy akár telefonnal. Az analóg géppel készült fotók esetén ezeket digitális formában lehet elküldeni. Az elbírálásnál a képek történetet közvetítő (elmesélő) ereje előnyben részesül a képek technikai kivitelezésével szemben.

A beküldött pályaműveket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szakbizottsága fogja elbírálni. Az első három helyezett díjban részesül. A legjobb pályázó könnyített felvételt nyer az egyetem Magyar Művészeti Karára, az audiovizuális kommunikáció – forgatókönyv- és reklámírás, média szakra.

A nevezési határidő: 2019. március 17.

További részleteket IDE kattintva tudhatnak meg az érdeklődők.