Indiánok az intriben

intris_golyabal_sav

December 5-én nálunk, a bentlakásban is megrendezték a gólyabált. Idei gólyáink az indián törzsek kultúrájának feldolgozásával szórakoztatták a jelenlévőket, és küzdöttek meg a gólyakirály és gólyakirálynő címért. 

Először bevonult a bentlakás ebédlőjébe a 17 indián gólya, majd következtek a jobbnál jobb, frappáns bemutatkozások. Az első próbára Köteles Nikolett műsorvezető kérésére öt, gyors észjárással, kreativitással és gyorsasággal rendelkező gólya jelentkezett, akiknek egy 20 darabból álló kirakóssal gyűlt meg a bajuk, ugyanis mindössze 2 perc alatt kellett kirakniuk. Azután a szervezők táncra perdítették az indiánokat, nem is akárhogy, hiszen több különböző stílusú zenére kellett ropniuk. Következett a fürge ujjú fiúk próbája, ami abból állt, hogy öt, a közönségből jelentkező hosszú hajú lány haját kellett befonniuk (ezt kisebb-nagyobb sikerrel teljesítették is). Majd az édesszájúak is kiélhették vágyaikat, mivel pillecukor vadászat következett, aminek minden gólya nagyon örült.

A folytatásban felmérték a gólyák tájékozottságát az indiánok életmódjáról, öt különböző kérdésre kellett lehetőleg jól válaszolniuk. A humor visszacsempészése érdekében következett a zenét szerető gólyák próbája, ugyanis egy wikipédiáról másolt, borzalmasan unalmas szöveget kellett megzenésíteniük, majd el is kellett hogy énekeljék az alkotásukat. Később a jó fantáziára is szükség volt, hiszen hat szó használatával kellett lehetőleg összefüggő történetet gyártaniuk.

Végül, de nem utolsó sorban következett a gólyabál legfontosabb próbája, az elmaradhatatlan gólyaeskü, amelyet Köteles Nikolett segítségével mondtak el. Bízunk benne, hogy meg is tartják, amit ígértek. A zsűri – Spier Tünde igazgatónő, illetve Bartucz Norbert és Faragó Richárd tavalyi gólyakirályok – összesítette a pontokat, így következhetett az est fénypontja, az eredményhirdetés. Spier Tünde hirdette ki a győzteseket, mégpedig Kovács Nikolettet (IX. A) és Salamon Bernardót (IX. C), akiknek ezúton is gratulálunk. Minden gólya nagyon ügyes volt, ezért mindnyájan kaptak jutalmul egy kis apróságot. A díjkiosztás után pedig következett a várva várt BULI. 🙂

[Fotó: Dobrai Szilvia]

« A 2 »