Indul az V. Talentum verseny

talentum_2018-2019A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum idén is megszervezi a Talentum természettudományok és informatika versenyt IX–XII. osztályos diákok számára. A versenyzőknek a fizika, kémia, biológia vagy számítógépes programozás tudományágak közül, szabadon választott két feladatlap megoldásait kell határidőre feltölteniük a verseny honlapjára. 

Amint az a szervező iskola honlapján szerepel, a versenyen a résztvevők érdekes, ugyanakkor az iskolában tanultak alapján megoldható feladatokon törhetik a fejüket, ráadásul összemérhetik tudásukat a Kárpát-medence különböző régióiban tanuló velük egykorú magyar diákok tudásával. A feladatmegoldás rugalmas, hiszen az online felületen a munka bármikor megszakítható és később folytatható. Aki bejut a döntőbe, az számos, hozzá hasonló érdeklődési körű diákkal megismerkedhet és különböző díjakat/jutalmakat nyerhet.

Regisztrálni a www.e-tanulas.bartok.ro honlapon lehet egy egyszerű űrlap kitöltésével, majd határidőre meg kell oldani a jelentkező által kiválasztott két tantárgy feladatait. A részvételhez számítógép és internet-hozzáférés szükséges.

A verseny eseménynaptára

A regisztrációs időszak 2018. október 30-tól tart folyamatosan, az első online forduló kezdete után is. Az online verseny részei:

I. forduló – a feladatcsomag a honlapon 2018. november 12-én jelenik meg; a megoldások feltöltési határideje 2018. december 7., 23 óra 59 perc (GMT +2).

II. forduló – a feladatcsomag a honlapon 2018. december 10-én jelenik meg; a megoldások feltöltési határideje: 2019. január 25., 23 óra 59 perc (GMT +2).

Az országos döntő helyszíne és időpontja: Temesvár, 2019. február 23–24.