Kárpát-medencei diákverseny

karpat_medencei_versenyek

Az Oktatási Hivatal Mobilszem, ReDesign és Évszázadok öröksége címmel három új Kárpát-medencei diákversenyt hirdet meg általános és középiskolás diákok számára. 

A Mobilszem diákfilmversenyen részt vevő diákok mobileszközük (mobiltelefon, tablet) beépített kamerájának, továbbá webkamera, sport- vagy GoPro kamera segítségével pályázhatnak legfeljebb 5 perces versenyfilmekkel. A nevezési lapot és a tanulói jogviszony igazolását 2018. november 23-án 23:59-ig kell feltölteni.
A versenyfilmeket általános iskolás és középiskolás kategóriában külön értékeli és díjazza a zsűri. A legjobb filmeket a díjkiosztó ünnepségen bemutatjuk, az alkotók oklevelet, jutalmat kapnak, és filmkészítő tehetségtáborban vehetnek részt.

A ReDesign című népművészeti hagyományokon alapuló tárgyalkotó és díszítő pályázaton az általános iskolák felső tagozatára és középiskolába járó, népművészet iránt érdeklődő tanulók, egyének és legfeljebb 3 fős alkotócsoportok vehetnek részt.
Egy alkotó (vagy csoport) több pályaművel, tárgyegyüttessel is nevezhet a következő választható műfajokban: hímzés, szövés, fafaragás, nemez, gyöngymunkák, illetve a felsoroltak ötvözete.
A pályamunkákat általános iskolás és középiskolás kategóriában külön értékeli és díjazza a zsűri.
A pályaműveket 2018. november 23-án 23:59-ig kell feltölteni a pályázat honlapján megadott feltételek szerint.

Az Évszázadok öröksége című művelődéstörténeti vetélkedősorozaton általános iskolák felső tagozatán tanuló diákok, illetve középiskolában tanuló diákok vehetnek részt.
A verseny témája a 2018–2019-es tanévben: „… néped és hazád számára hasznosnak látassál” /Bethlen Gábor/ Magyar Királyság és Erdély 1541–1648. A verseny iskolai fordulójára 2018. november 5-én, a regionális döntőre 2019. január 7-én, a nemzeti döntőre pedig 2019. március 15–16-án kerül sor.
Nevezni 2018. október 14-én 23:59-ig lehet.

További részleteket, információkat a https://karpatmedence.oktatas.hu/ linkre kattintva olvashatunk. Az érdeklődő diákok valamelyik, vagy akár mindhárom versenyre jelentkezhetnek.