Középiskolai tanévzárás a Csikyben, első felvonás

evzaro_9-11a_sav

Végre eljött a diákok legkedveltebb ünnepe: a tanévzárás! 2018. június 14-én, csütörtökön 11 órától került sor a IX–XI-es, elméleti szakos diákok évrázó évzáró ünnepségére, az iskola dísztermében. 

Az ünnepséget Ruja Ildikó tanárnő vezette és mindjárt az elején felkérte Tóthpál Renáta igazgató-helyettest, hogy hivatalosan is zárja le a tanévet. Egy rövid köszöntő keretén belül ez meg is történt, majd következhetett a díjkiosztás.

A legrangosabb különdíjat, az Alma Mater Alapítvány Wieser Tibor-díját a mindenkori évfolyamelsők kaphatják meg. Az idén ők lettek azok: Kurunczi Viktória (XI. A – 10-es átlag), Spir Rebeka Petra (X. A – 9,97), illetve Mészár Anna Orsolya (IX. A – 9,88). A különdíjat Hadnagy Éva tanárnő, a Wieser Tibor Alap kurátora adta át.

Szintén különdíjjal érkezett Berecz Gábor, a Kölcsey Egyesület elnöke, aki négy olyan tanulót jutalmazott, akik több rendezvényen is közreműködtek szavalattal vagy prózával. A kitüntetettek: Andó Karina, Köteles Nikolett (XI. A), Naschauer Kinga (X. A) és Tóthpál Eszter (IX. A).

A szaktanárok a magyar nyelv és irodalom, matematika, földrajz illetve vallás tantárgyversenyeken elért eredményekért járó díjakat adták át, majd Rudolf Ágnes, a Csiky-Csuky diáklap, és Ilona János, az iskolai honlap szerkesztője jutalmazta a szerkesztésben közreműködő diákokat.

Az év végi átlagok alapján az osztályfőnökök – Hadnagy Éva (IX. A), Ruja Ildikó (X. A), Páll Mária (XI. A) – értékelték a tanulók teljesítményét, méltatva az osztály éves munkáját, tanuláshoz való hozzáállását, eredményeit. A díjazáshoz az anyagi fedezetet idén is a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület nyújtotta, amit ezúton is köszönünk!

Miután mindenki megkapta az elmúlt évben kifejtett munkájáért a megérdemelt jutalmat, mindhárom osztály egy-egy rövid kisfilmet mutatott be az osztályközösségről, az elmúlt év eseményeiről, sokszor vicces, oszik által cenzúrázatlan jelenetekkel. Ettől a díszteremben eluralkodott a jókedv és a nevetés (főleg miután az oszik felé sandítva láttuk, hogy ők is szórakoznak, és nem dühösek…), s végül mindenki a „minden jó, ha a vége jó!” érzéssel távozott a jól megérdemelt és várva-várt szünidőre.

Figyelem, lesz még egy évzáró, mégpedig a közgazdaság és turizmus szakos diákok hivatalos (és könnyes) búcsúja, június 29-én, pénteken! Arról is beszámolunk.

[Fotó: Ilona János, Kurunczi Ferenc]

« A 3 »