Partneriskolai találkozó Budapesten

gourmand_budapest_sav

Kevesebb mint egy hónappal azután, hogy a Gourmand Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tanulóinak és tanárainak egy csoportja ellátogatott a mi iskolánkba (beszámoló itt), május 14. és 18. között a X. C, XI. C, IX. B, illetve a VII–VIII. osztályos tanulók egy csoportja Budapestre, a partneriskolánkba vette az irányt. Kísérő tanáraink Kurunczi Andrea és Nyári Andrea voltak. 

Az út seperc alatt eltelt, s Budapesten finom, meleg étellel fogadtak bennünket. Az első nap délutánját főként a programok megbeszélésével töltöttük el. Ezek a programok az Arany János emlékév jegyében zajlottak le, partneriskolánk diákjaival közösen kerestük fel a költő munkásságának helyszíneit.

Második nap a belvárosba mentünk, ahol megtekintettük a Petőfi Irodalmi Múzeumot, s benne az emlékév kapcsán bemutatott kiállítást. Arany János verseit különböző hangulatok alapján, akár rappelve is meg lehetett hallgatni. Ez nagyon élvezetes és vicces volt. Később egy közös városnézés következett a pesti oldalon.

Harmadik napunk a Budai vár és a Mátyás-templom meglátogatásával telt el. Sok szelfit készítettünk, merthogy ez is a program része volt. Ellátogattunk a Margitszigetre is, ahol felolvastak egy részletet az Őszikék című kötetből. Utunk során az Országházat is láthattuk.

Az utolsó napon a Fiumei úti nemzeti sírkertben koszorúztunk közösen, Arany János emlékére. A kirándulásunk lezárásaként Arany verseiből idéztünk, a Váci utcán sétáltunk és hajókáztunk is.

Köszönjük a fogadtatást a Gourmand SZKI-nak, reméljük, látjuk még egymást!

[Fotó: Kurunczi Ferenc, Nagy Dorottya]

« A 2 »