Együtt a Nemzeti Összetartozás Napján

osszetartozas_napja_sav

Június 4-e immár nyolc éve, azaz 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. Ezen esemény alkalmából a budapesti Rákóczi Szövetség idén is programokat szervezett az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és vajdasági magyar diákok számára. 

Június 3–5. között iskolánk öt diákja Hadnagy Éva tanárnő kíséretében a magyar fővárosba látogatott, hogy megyénket képviselje a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett ünnepségeken.

Már az érkezés napján számos érdekes program fogadott minket, hiszen két koncerten is résztvettünk. Elsőként a Blahalouisiana lépett színpadra a MOM Sportközpontban, majd a Margaret Island is előadta legújabb és legsikeresebb dalait.

Bár a következő nap kicsit korán kezdődött, nem csalódtunk a szervezőkben. Elsőként az Országházba látogattunk, ahol a Magyar Rádió Gyermekkórusával való közös Himnusz-éneklés után megtekintettük a koronázási ékszereket, sőt az alsó ülésteremben is időzhettünk. Ezután, egy dunai sétahajózás keretén belül, megismerkedhettünk a rakpart látványosságaival, sőt ebédünket is elfogyaszthattuk. A nap további részét Királyszálláson töltöttük: a megemlékezést követően, melyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mondott, még egy koncerten vettünk részt, a Dér Henién. Az utolsó napon, azaz június 5-én, Várpalotára látogattunk, ahol végigvezettek minket a Trianon Múzeumon, mely az 1920-ban aláírt békeszerződés emlékét őrzi.

Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek a változatos programokat és az esélyt, hogy együtt ünnepelhettük a Nemzeti Összetartozás Napját!

[Fotó: Juhász Alexandra]

« A 2 »