Ballag már a… nyolcadikos diák

ballagas_8_sav

Június 8-án, pénteken reggel 9 órakor a nyolcadikos diákoknak szólalt meg az iskola csengője. A ballagó diákokat Spier Tünde jelenlegi és dr. Muntean Tibor volt osztályfőnök, igazgató kísérte. A hátsó udvaron, az ünnepség helyszínén reájuk várt Tóthpál Renáta aligazgató, Baracsi Zsuzsanna, az Arad-belvárosi református gyülekezet lelkipásztora, Lészay Ildikó, a szülői bizottság vezetőségi tagja, illetve sok-sok szülő, nagyszülő, hozzátartozók, idősebb és fiatalabb diáktársak. (Pellegrini Miklós, Arad megyei főtanfelügyelő-helyettes egy tanfelügyelőségi videokonferencia miatt igazoltan hiányzott.) 

Az ünnepség elején dr. Muntean Tibor igazgató a rá jellemző humorral, közvetlenséggel és tömörséggel köszöntötte, búcsúztatta, látta el megfontolandó tanácsokkal a ballagó nyolcadikosokat. A további útkeresést jelentő középiskolás évekre is utaló beszéde végén külön köszönetet mondott osztályfőnök-társának, Spier Tündének és valamennyi szülőnek is.

Komori Viktória a hetedikesek nevében búcsúzott idősebb társaitól, majd az iskolai gitárcsoport tíz tagja Vékony Zsolt református vallásoktató irányításával énekelt és gitározott a jelenlévőknek. Kovács Cyntia nyolcadikos diák is búcsúzott, mégpedig Reményik Sándor Mi mindig búcsúzunk című versével, a „hivatalos” elköszönő beszédet pedig osztálytársa, Naschauer Karina mondotta el.

Következett a jelképes kulcsátadás és a szalagkötés pillanata, Jakab Fanni, Back István Levente (VIII. osztály), illetve Andrasoni Orsolya Henrietta és Diel Eduárd Márk (VII. o.) közreműködésével.

Számos díj és különdíj talált gazdára az idei nyolcadikosok körében is. Sallai Krisztina Böszörményi-díjban részesült a magyar nyelv ápolásáért négy éven át végzett munkájáért, Back István Levente pedig a Bolyai-díjat vehette át a különböző matematikaversenyeken való eredményes szereplésért.

Az osztály huszonöt diákja közül összesen tizenhárman értek el 9-es feletti átlagot, őket Spier Tünde osztályfőnök szólította az ajándékok és az oklevelek átvételéhez. Színtízessel zárt két tanuló is, mégpedig Jakab Fanni és Back István Levente, második díjas Naschauer Karina (9,94), harmadik díjas pedig Sallai Krisztina lett (9,86). Utánuk a magyar irodalom, helyesírási, történelem-, vallás-, ének- és sportversenyeken elért eredményekért különdíjjal jutalmazott diákok is átvehették ajándékukat. (A díjazottak és különdíjasok részletes listáját külön bejegyzésben fogjuk közölni.)

Közös énekkel ért véget a nyolcadikosok ballagási ünnepsége, majd a levegőbe emelkedtek (és sokáig együtt is maradtak) az előzőleg szétosztott piros-fehér-zöld léggömbök. A szülők és hozzátartozók virágcsokrokkal „rohamozták” meg a diákokat, akikre egy (vélhetően) jó hangulatú bankett, icipici pihenés, hétfőtől pedig a (reméljük, szintén megfelelő hangulatú) záróvizsgák várnak. Sok sikert ezekhez és a továbbiakhoz is!

« A 2 »