„Indulás a teljesség felé” – elbúcsúztak a kollégiumi végzősök

intris_ballagas_sav

A kollégiumi végzősök nemcsak az iskolából ballagtak el, hanem a Csiky bentlakásából is. Négy tizenkettedikes és két szakiskolás diák búcsúzott május 30-án, szerdán délután az intri ebédlőjében. Fájó szívvel emlékeztek vissza arra a négy évre, amely sok szép emléket idézett fel bennük. 

A műsort Andó Áron (X. A), az iskolai néptánccsoport tagja nyitotta meg egy legényessel, majd Farkas Zsófia (XI. A) köszöntötte a végzősöket és az egybegyűlteket. A XI. osztály tagjai osztottak meg néhány szép gondolatot a végzősök számára, Köteles Nikolett és Simpf Angelika (XI. A) pedig Demjén Ferenc Felnőtt gyermekek című dalát énekelték el, Köteles Niki gitárkíséretével.

Babits Mihály szavait idézték a tizenkettedikes végzősök, majd Ady Endre Hajh, gyerekek! című versét mondta el Wuchti Erich (XII. C). A folytatásban Köteles Niki olvasta fel búcsúztatóját a tizenegyedikesek nevében, Oláh Ibolya pedig a végzős évfolyam nevében búcsúzott. Tóthpál Renáta aligazgató a Csiky Gergely Főgimnázium vezetősége nevében köszöntötte az elballagó kollégiumi végzősöket.

Az ünnepség végén a végzősök jelképes ajándékot vehettek át, közös fotót készítettek, majd egy finom vacsorán vehettek részt a bentlakás ebédlőjében.

Nagyon sok emlék, mesélnivaló és tanulság tartozik ebbe a négy évbe, amire talán majd mindig is emlékezni fogunk. Jó volt együtt lenni. Hiányozni fog az intri minden zeg-zuga, a barátok, a beszélgetések a teraszon, minden. Fiatalabb intrisek, már sokadjára, de újra elmondom: élvezzétek ki, amíg itt lehettek, becsüljétek meg az itt eltöltött éveket, és „öregbítsétek az intri hírnevét, ahogy mi is tettük, vagy legalábbis megpróbáltuk”.

[Fotó: Dobrai Szilvia]

« A 2 »