Merj nemet mondani! Drogprevenciós előadások a Csikyben

drogprevencio_rendorseg_sav

Március 15-én kezdődött el az az eseménysorozat, amelynek célja a függőségek veszélyeire felhívni diákok, pedagógusok és szülők figyelmét. 

Az első két előadáson Ungureanu Ladislau (Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad), Ciprian Tocan és Martiș Iovan urak (az Arad megyei rendőrség munkatársai) ismertették a drog fogalmát, a drogok típusait, hatásmechanizmusait a IX. A, XI. A, B, C és IX. szakiskolai osztályok tanulóival folytatott beszélgetés keretén belül. A résztvevők megnéztek egy oktatófilmet különféle kábítószerek hatásáról, és értesüléseket szerezhettek a kábítószerek birtoklásának, fogyasztásának és terjesztésének jogi következményeiről.

Az akciósorozat március 27–28-án folytatódik az Iskola másként hét keretén belül, amikor a Bonus Pastor Alapítvány munkatársai interaktív műhelymunkára várják a VII., VIII., IX. B és C, X. A, B, C, illetve a XII. A, B, C osztály diákjait. Ezt követően a tantestület tagjai számára rendezett kerekasztal megbeszélésre kerül majd sor.

A szervezésben nyújtott segítségért ezúton mondunk köszönetet Rudolf Anna iskolapszichológusnak.

[Fotó: Fodor Tímea, Ilona János]

« A 2 »