Télűző az általános iskolásoknál is

farsang_5-8_savAz elemisták farsangi mulatsága után egy nappal, február 13-án az V–VIII. osztályosok is, osztályfőnökeikkel együtt különféle jelmezekbe öltöztek, hogy végre elriasszák a telet.

A farsangi maszkabál műsorvezetője Spier Tünde matematikatanár volt, aki erre az alkalomra egy Minnie egér ihlette piros pettyes ruhát viselt. A jelmezes felvonulást figyelemmel kísérő zsűriben Kurunczi Andrea, Rogoz Marianna, Szabó Csilla tanárnők, valamint Mikes Sarolta nyug. magyartanárnő foglalt helyet. 

Az V. A, V. B, VI. és VII. osztály diákjai mind-mind ötletes, egyéni jelmezeket mutattak be. Volt ott búvár, gésa, iskolánk újságának, a Csiky-Csukynak a fényképésze, Darth Vader, mazsorettek, cicák, lovag, cowboyok és cowgirlok, rendőr, focista, „otthonról” jött pingvin, zimándújfalui Minnie mouse, bokszkesztyűs kenguru, póklány, kisbaba, hipszter, méhecske, bagoly, hercegnő, ninja, Napóleon, skót fiúk és lányok, maci-csajok, légminőség-ellenőr, történelem szakos egyetemista, katonalányok, táncosnő, foltos kutyus (Fekete Karolina osztályfőnök), táncoló páva (Back Mária osztáyfőnök) stb.

A VIII. osztály a „Nessönöl Csiky Edisön TV” programajánlóját mutatta be, iskolánk tornatermébe hozva Elza hercegnőt a nyuszijával, egérkéjével és két kiscicájával együtt, az indián és a cowgirl történetét, a komédiázó Jancsi bohócot, egy 1944-es Hitlerre és két beosztottjára öszpontosító dokumentumfilm képkockáit, sőt még előfelvételeket is láthattunk a barcelonai Groupama Arénában lezajlott futballmérkőzésről és egy terrortámadás merénylőiről. (Hm…)

A zsűri oklevéllel jutalmazta az ötletes jelmezek viselőit, illetve a kreatív nyolcadikosokat és tanácsokkal látta el a jövő évi farsangozókat.

Minnie kiosztotta a tombola nyereményeit is. Édességek, színes filcek, kártyapakli, tolltartók, fali dekoráció, ecsetkészlet, képkeret, plüss maci, mappák, persely, hangfal és egy három emeletes muffinokkal kirakott tálca is gazdára lelt.

[Fotó: Horga Annamária]

« A 3 »