Aranyfeszt

aranyfeszt_sav

Aranyfeszt: iskolai vetélkedő erdélyi diákok részére, Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából, 2017. december 8–10. között. Szervező: az RMDSZ ügyvezető elnöksége. 

A Csiky Gergely Főgimnáziumból öten álltunk össze az Aranyfeszt „meghódítására”: Back István Levente, Jakab Fanni, Sallai Krisztina (VIII. o.), Diel Eduárd és jómagam (VII. o.). Csapatunkat Nyári Andrea magyartanár készítette fel.

Eleinte olyan érdekes feladatokban próbálhattuk meg magunkat (online), mint a slam-poetry írás vagy a bemutatkozó videó készítése. És mivel ezeken jól teljesítettünk, 72 csapatból a legjobb 18-ba kerülve eljutottunk Kolozsvárra, a díjátadó gálára. Itt érdekes programokon vehettünk részt, mint a különböző work-shopok, a városnézés, valamint a színjátszó foglalkozások. Majd következett a díjkiosztás. A feszültség nagy volt, ahogyan a tét is. Az első helyezett csapat egy tanulmányi utat nyert Brüsszelbe. Végül is nem mi látogattuk meg az Európai Unió székhelyét, de annyira nem is sajnáltuk. A díjazás után következett a Mary Grace-koncert. Nagyon jól éreztük magunkat és remélem, jövőre is lesz alkalmunk részt venni ezen a vetélkedőn.

[Fotó: Rónai Helén]

« A 2 »

„Arad aranyai” – bemutatkozó kisfilm az Aranyfeszt facebook-oldalán