A közgazdaság és turizmus osztályosok szakmai gyakorlata Szegeden

szegedi_szakmai_gyakorlat_sav

2017. november 6–19. között 5 közgazdaság és 5 turizmus szakos diák szakmai továbbképzésen vett részt a Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség közvetítésével, a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával. 

A pályázat nyújtotta képzés két hétig tartott, s közben számos elméleti és gyakorlati információval gazdagodtunk.

Érkezésünket izgalommal vártuk, hisz számunkra ez volt az első ilyen jellegű pályázat. Már az első napon belevágtunk a munkába. A kéthetes időszak alatt összesen 10 napos szakmai képzésre került sor, napi 6 órában. A hétvégeken kulturális programokat szerveztek a számunkra. Ellátogattunk az ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkba, a szegedi Móra Múzeumba és az állatkertbe. Hétköznap délutánonként szabad program volt, ilyenkor lehetőség nyílt a városnézésre.

A szakmai gyakorlat során a közgazdaság szakosok az iskola közgazdasági kabinetében tanórákon vehettek részt, s ott számviteli ismeretekkel gazdagodhattak, a laboratóriumban a pénztárgép használatát sajátíthatták el, illetve termékek ünnepi csomagolását gyakorolhatták. Különböző gazdasági egységeknél praktizálhattak, mint például a Spar, Árkád Szeged, Media Markt, Coop, Auchan, Tesco, Mömax, Printker.

A turizmus szakosok az iskola tankonyháján gyakorolhattak, ahol három fogásos ebédeket készítettek mindannyiunk örömére – hiszen el is fogyaszthattuk a remekműveket. Ezenkívül vendéglátó egységeket látogattak, mint például a Virág Cukrászdát, az A Capella Cukrászdát, az Algyői Halászcsárdát, az ART Hotelt, a Novotel Hotelt, illetve a Forrás Hotelt.

A szakmai gyakorlat valóban hasznosnak bizonyult, s reméljük, lesz még lehetőség hasonló alkalmakon való részvételre. Köszönjük a szervezők munkáját!

[Fotó: Tóthpál Renáta]

« A 2 »