Ismét hangosak a bentlakás termei

ifju_bentlakok

Ahogy mondani szokták, itt van az ősz, megint megkezdődött a suli, na meg azok az unalmas órák… Hát, ebből nem maradhatunk ki, hacsak nem kerültünk már ki „a rendszerből”. (Mi még nem. Talán jobb is így!) Idén hamarabb kezdődött a tanév, így hamarabb benépesült az iskola bentlakása is. 

„Régi” és „új”, felfrissült és kipihent diákok előtt nyílt meg idén is a bentlakás kapuja. 13 új, csendes (vagy nem is annyira csendes) diákkal bővült a bentlakás: Bartucz Norbert, Jantó Attila, Molnár Szabolcs, Spasnici József (IX. B), Balogh Nikolett, Krucsai Richárd, Molnár Roland, Nagy Márk (IX. C), Faragó Richárd, Futó Patrik (IX. SP). Igen, jól számoltatok, ez még csak 10. Ámde ott van még egy testvérpár is – Nagy Dorottya (X. C) és Nagy Máté (VIII. o.) Kisperegről –, illetve egy nem csikys diák (Vlasan Robert), aki az Ágyáról ingázás helyett választotta a „könnyebbik” megoldást.

Örömmel fogadtuk őket, hiszen ők is az intrit választották második otthonukként, majd ismertettük velük, ahogy a pedagógus néni is, az elmaradhatatlan szabályokat, amit persze mindenki tud (kellene hogy tudjon).

Őket kérdezgetve kiderült, hogy mindannyian szeretnek itt lenni, jó a társaság. A fiúk szeretnek sokat focizni, mint mindig, míg a lányok inkább zenét hallgatnak és beszélgetnek. Kedvenc ételük a pizza, és nagyon várják már a bentlakási gólyabált, mert kíváncsiak, hogy milyen feladatokat készítenek majd a szervezők. 😀 Többen is szeretnék, ha nem lenne záróra, és ha nem kellene bezárni a manzárdajtót. (Azt bizony várhatják!) No meg ha a kimenőből több lenne (talán majd egyszer…), illetve ha a pedagógus néni nem keltene fel reggel. (Na, abból se lesz semmi!)

Egy bölcs tanács e sorok szerzője részéről: használjátok ki jól ezt a pár évet, mert bizony hamar el fog telni. (Én már csak tudom. 🙁 ) Sok türelmet a pedagógus néninek és sok sikert és kitartást minden bentlakó diáknak!