TUDEK 2017, TUDOK 2018

tudek_2017A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium részéről kaptunk értesítést a kutató középiskolás diákok konferenciasorozatáról (TUDOK), amelynek főszervezője a budapesti székhelyű Kutató Diákok Országos Szövetsége, és kezdeményezője dr. Csermely Péter professzor.

A konferenciára bármely tudományterületen végzett kutatással lehet jelentkezni, egy dolgozatnak maximum két szerzője lehet. Idén a Bethlen Gábor Kollégium látja vendégül a kutató diákokat és a mentor tanárokat 2017. december 8–10. között a regionális szakaszon, azaz a Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciáján (TUDEK 2017). 

Ez a rendezvény a magyar nyelven tanuló diákok önálló kutatásán alapuló tudományos konferencia. A zsűri szekciónként egyetemi tanárokból és az adott szakterület szakembereiből áll. A konferencia a Tanügyminisztérium által elismert és támogatott verseny.

A regionális szakasz minden díjazottja továbbjut a 2018 tavaszán megrendezendő TUDOK-ra. Az országos konferencia díjazottjai részt vehetnek a káptalanfüredi egyhetes kutatótáborban, a kiemelkedő eredményt elérők pedig a Nobel-díjátadáson való részvétel válogatójára is beadhatják jelentkezésüket. Az erdélyi regionális konferencia legjobbjai felvételt nyernek a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egyes szakjaira, illetve a Sapientia Tudományegyetemre.

A regionális konferenciára csak a www.kutdiak.hu oldalon, a jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. Jelentkezési határidő: 2017. október 31., éjfél.

További információt az alábbi elérhetőségeken lehet kérni: Bethlen Gábor Kollégium, 515.200, Nagyenyed,  Bethlen Gábor utca 1. Email: tudek17@yahoo.com Tel: 0258-861947 (intézmény), 0723 722 433 (Dvorácsek Ágoston).