Huszonöt éves a Csiky-Csuky!

csiky_csuky_25_sav

Idén szeptember 29-én, pénteken ült össze először az iskolai könyvtárban a Csiky-Csuky diáklap szerkesztősége. Rudolf Ágnes főszerkesztő meghívására ezen a gyűlésen jelen volt a 25 évvel ezelőtt megjelent első lapszám szerkesztője, Farkas László, valamint a szerkesztőség tavalyelőtt érettségizett tagja, Sipos Szilárd is. 

Először Szilárd emlékezett vissza arra, hogy milyen is volt cikket írni az iskolaújságba. Mint elmondta, eleinte meg sem fordult a fejében, hogy csatlakozzon a csapathoz, de nagyon örül, hogy a volt oszija unszolására végül beleegyezett, hiszen nagyon élvezte, hogy több rovatot is ő szerkesztett.

Farkas László egy rövid Csiky-Csuky „történelmet” mutatott be: elmesélte, hogy számítógép és nyomda hiányában milyen nehéz is volt megszerkeszteni az első lapot, továbbá azt is megtudtuk tőle, hogy eleinte csak öt-hat diák szerkesztette a folyóiratot. A nyomtatóból kijött legelső példányt is szemügyre vehettük, s ez tényleg érdekes volt, hiszen sokan máig csak a 2008-ban „újraélesztett” Csiky-Csuky szerkezeti formáját és akkori főbb rovatait ismertük, de most megismerhettük az iskolaújság eredeti arcát is. És, hogy még fokozza az örömöt, Farkas László az iskolának adományozta a már említett, legelső nyomdai példányt.

Új tervekről is szó volt, s a 25 éves jubileumi kiadásunkban egy-két eddig még nem látott újdonságot is olvashattok. Végül, újabb meglepetésként, az első kiadás 25. évfordulója alkalmából egy Csiky-Csuky-tortát kapott a szerkesztőség. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, az Alma Mater Alapítványnak és Czobor Rékának, hogy ilyen „édessé” és ünnepivé tették az idei első megbeszélésünket.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »