Egy arany, három ezüst az idei sportolimpián

sportolimpia_2017_sav

Idén szeptember 19–22. között rendezték meg a harmadik Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiát Kolozsváron. Úszásban Kovács Kriszta Nóra (XII. A) egy arany- és egy ezüstérmet, Benedek Walter egy ezüstérmet, a Csiky Gergely Főgimnázium férfi röplabda csapata pedig szintén ezüstérmet szerzett. 

Bár a tavaly szerzett első helyét nem tudta megőrizni a kolozsvári sportolimpián iskolánk férfi röplabda csapata, azért idén is szép eredményekkel tért vissza a Csiky Gergely Főgimnáziumot képviselő 12 diák (köztük két tavalyi végzősünk is, akik a versenyszabályzat értelmében részt vehettek a versenyen): Benedek Walter (XI. A), Kecskés Márk (XII. C), Kovács Kriszta Nóra (XII. A), Rákóczi Rebeka (IX. A) az úszócsapat, illetve Bacoş Alex (X. A), Benedek Walter (XI. A), Csiszár Balázs (XII. A), Józsa Tamás, Katona Tihamér (tavalyi végzősök), Kecskés Márk (XII. C), Lovas Lóránd (X. A), Mezei Norbert (XII. C), Németh Balázs (XI. A), Simon András (XII. C) az iskolai férfi röplabdacsapat tagjai.

A csikys röplabdások a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a szilágycsehi Gheorghe Pop de Băseşti Technikai Líceum ellen nyerni tudtak, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum ellen viszont nem, így a második helyen végeztek. (Részletes eredmények: ITT.)

Benedek Walter (XI. A) a fiú 50 méteres gyorsúszás előfutamában első lett, a döntőben viszont egy másodperces hátránnyal a második helyen végzett. Kovács Kriszta Nóra (XII. A) a sportolimpián az egyedüli úszó volt, aki mindhárom versenyszám (gyors, hát, mell) döntőjében részt vett, mégpedig igen eredményesen: 50 méter gyorson több mint négy és fél másodperces előnnyel ért célba és lett aranyérmes (ideje: 31,23 mp); 50 méter háton hajszálnyi különbséggel (kevesebb, mint fél másodperccel lemaradva) ezüstérmes lett (40,58 mp); az 50 méter mell döntőjében pedig, talán kissé elfáradva már 47,30 másodperccel a negyedik helyen végzett.

A 4×50 méter vegyes gyorsváltó második előfutamában a Csiky csapata 2:20,80 perces idővel harmadik lett, s így nem jutott be a döntőbe. (Részletes eredmények: ITT.)

Gratulálunk a sportolimpián résztvett valamennyi csikys diáknak és felkészítőiknek is! A csapatot Steinhübel István kosárlabda-edző kísérte el, az utazási költségek felét pedig a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület fedezte.

[Fotó: sportolimpia.ro/media]

További fotókat és videókat a sportolimpia weboldalán, illetve közösségi oldalán találunk.

Egy hozzászólás a(z) “Egy arany, három ezüst az idei sportolimpián” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.