„Valahol” a Maros-parton… Leiner Laura dedikált

leiner_laura_dedikal_sav

Felejthetetlen élményben részesültek a csikys diákok szerdán, április 12-én. Sokak kedvence, a többszörösen Aranykönyv-díjas írónő, Leiner Laura iskolánkba látogatott. 

Mindenkit nagy (és természetesen kellemes) meglepetésként ért a hír, hogy Leiner Laura dedikáló körútjának helyszínei közé – legnagyobb örömünkre, büszkeségünkre – Arad is bekerült. A Kortárskönyv-kommandó tagjai Rudolf Ágnes magyartanár, a találkozó lelkes szervezője vezetésével egy kis meglepetéssel (tortával, virággal, idézetekkel teleírt lufikkal) készülve fogadták az írónőt, akit jövő heti születésnapja alkalmából előre felköszöntöttek. Ezt követően, 14 órától kezdve, a diákok aláírathatták kedvenc könyvüket, melyhez dedikált könyvjelző és egy Márker– vagy SzJG-pecsét is járt, sőt közös fényképet is készíthettek az írónővel. A dedikálás végén egy rövid író-olvasó beszélgetésre is sor került, ahol kiderült, hogy a Bexi-sorozat utolsó része (Egyszer) május 12-én jelenik meg, Laura új könyvsorozatának első része pedig az év végén kerül az üzletek polcaira. A diákok boldogan és büszkén hagyták el a dedikálás helyszínéül szolgáló dísztermet, hiszen egyik régi álmuk vált valóra, s így örök emlék marad számukra ez az alkalom. (Ahogyan a Csiky weblap-szerkesztői számára is, mivel egyedül ők kaptak csak engedélyt a hivatalos fotózásra – szerk. megj.)

Köszönjük Laurának ezt a csodálatos napot, és előre is boldog születésnapot kívánunk neki! Szeretjük az írónőnket!

„Nagyon örültem, hogy végre találkozhattam a kedvenc könyveim írójával. Már nagyon régóta meg szerettem volna ismerni, és most végre a mi iskolánkba is ellátogatott. Jó volt vele beszélgetni egy kicsit, mert nagyon kedves. Külön örülök annak, hogy dedikálta a könyvemet.” (László Andrea, IX. A)

„Hihetetlen érzés volt, sosem gondoltam volna, hogy lehetséges lesz, hogy Laura ellátogasson hozzánk. Igaz, a könyvei révén olyan, mintha már eddig is ismertük volna, most viszont beigazolódott, hogy tényleg annyira barátságos mindenkivel, mint hittük, szóval biztosan felejthetetlen élmény marad a mai nap sokak számára.” (Kurunczi Viktória, X. A)

„Nagyon klassz volt találkozni Laurával, sajnálom, hogy nem lehetett vele többet beszélgetni. Fura érzés volt, hiszen az a pár perc rövid időnek tűnt, viszont egy régi vágyam teljesült.” (Kurunczi Enikő, XI. A)

[Fotó: Ilona János, Pattus Dorottya]

« A 2 »