Fontos és hasznos oktatási segédeszközök: interaktív táblák az iskolában

int_tabla_info_kisebbAhogy arról már korábban is olvashattunk a helyi sajtóban, az elmúlt év végén Arad Város Tanácsa által megszavazott költségvetés-kiegészítés összegéből a Csiky Gergely Főgimnázium 3 digitális interaktív táblát tudott beszerezni. Fontos és hasznos oktatási segédeszközökkel gazdagodott tehát iskolánk, amelyeket felszerelésük óta, a második félév elejétől használunk. 

A két informatika teremben és a kémia laboratóriumban felszerelt interaktív táblákat az első óráktól örömmel „vették birtokukba” a diákok. A táblák hagyományos kivetítésekre, illetve a számítógépes képernyő kiterjesztéseként is használhatók, de a hozzájuk tartozó speciális szoftverrel és digitális forrásanyagokkal kiegészítve érdekes és látványos leckéket, multimédiás segédanyagokat lehet készíteni.

Bárki számára gyorsan megszokható a használatuk, hiszen a hétköznapi életben is egyre több helyen találkozunk hasonló felületekkel, a mobiltelefonok kijelzőjétől egész a bankautomaták érintőképernyőjéig. Arról nem is beszélve, hogy a diákok így sokkal könnyebben követhetik a különböző műveletek elvégzését, mint ha a tanár egy képernyő mögött ülve mozgatná a pici egérkurzort.

Március 23-án, csütörtökön, az Iskola másként hét egyik programjaként az érdeklődő pedagógusok számára szerveztünk rövid bevezetőt az interaktív tábla használatába. Az ott bemutatott tábla-szoftverrel bárki odahaza, a saját számítógépén is előkészítheti az interaktív segédanyagot, amelyet később a tanórán felhasznál. Nyugodtan mondhatjuk: a matematikától a filozófiáig gyakorlatilag bármilyen tantárgy oktatásához segítséget és érdekes kiegészítést jelentenek a Városi Tanács támogatásával megvásárolt eszközök.

[Fotó: Bacsilla Sándor, Csomós Roland, Ilona János]

« A 2 »