Csillagok háborúja-rajongóknak: a digitális Tarkin és Leia [Netkurkász]

guy_henry_tarkin-rogue_one_sav

Néhány hete, 2016 decemberében mutatták be a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmet, melynek cselekménye nem a legutóbbi (hetedik) rész utáni időben játszódik, hanem az 1977-es negyedik rész (Csillagok háborúja – Egy új remény) előtt, annak közvetlen előzményeként. A filmben Tarkin tábornok is feltűnik, akit Peter Cushing alakított az Egy új reményben. 

rogueone_plakatAzóta (tehát 1977 óta) „csupán annyi” történt, hogy a színész elhunyt (1994-ben), viszont Gareth Edwards, a Zsivány egyes rendezője ragaszkodott a megszokott archoz, nem szerette volna egy rá hasonlító színésszel helyettesíteni. Cushingot tehát „életre kellett kelteni”, s a feladattal az Industrial Light & Magic céget bízták meg. A munkában – amely közel 18 hónapig tartott – nagy segítségükre volt, hogy megtalálták azt a maszkot, amelyet az angol színész arcáról készítettek az 1984-es Top Secret! Című filmhez. Tarkin tábornok jeleneteit Guy Henry színésszel vették fel, akinek a fejére rögzített kamera rögzítette arcának minden rándulását, a trükkmesterek pedig erre a mozgóképre montírozták rá Cushing digitális képmását.

Ugyanezzel a módszerrel szőtték bele a Zsivány Egyesbe azt a jelenetet is, amelyben a 19 éves Carrie Fisher tűnik fel Leia hercegnő szerepében. A hírek szerint a tavaly december 27-én elhunyt színésznővel halála előtt már felvették a Csillagok háborúja következő, nyolcadik részében őt érintő jeleneteket. Mivel azonban úgy tervezték, hogy Carrie Fisher a 2019-ben sorra kerülő kilencedik részben is megjelenik, a rendezőnek és a producereknek kell eldönteni, hogy kiírják Leia hercegnőt a filmből, vagy CGI-módszerrel fogják helyettesíteni.

Az ABC tévécsatorna alábbi kisfilmjében Tarkin tábornok digitális újraalkotásának folyamatába tekinthetünk bele, de más trükkfelvételek készítését is nyomon követhetjük.