Megérdemlik a vakáció önfeledt örömét – Kisiskolások tanévzárója

Evzaro_elemistak_2016_sav

Június 22-én, szerdán kisiskolások, szüleik, nagyszüleik és hozzátartozóik gyülekeztek a Csiky Gergely Főgimnázium hátsó udvarán. A gyermekek örömmel zsibongtak, hisz számukra ez volt az utolsó iskolai nap és egyben a vakáció kezdete. Fél 9-kor megszólalt a csengő és a ballagó IV. osztály kivonult az udvarra, a III. osztályosok virágkapuja alatt. 

A harmadik osztályos kis bemondók, Higyed Hunor István és Marossy Gyopár először Hadnagy Éva igazgatónőt kérték mikrofonhoz, majd a tanítók értékelték büszkén a saját osztályuk teljesítményét: Khell Levente az előkészítősök, Khell Jolán az elsősök, Bálint Erika a II. A osztályosok, Cirják Márta a II. B osztályosok, Kurunczi Enikő pedig a harmadikosok egész évi munkáját méltatta.

Pintér Mária tanítónéni is megható búcsúszavakkal engedte útjára a négy éven át nevelt kisdiákjait. Ugyanakkor ő maga is „ballagott”, ugyanis több mint negyven évi munka után most nyugdíjba vonul. Ezúton kívánunk neki békés, nyugodt éveket és jó egészséget!

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Bege Magdolna, a Nyugati Jelen főszerkesztője, illetve Bíró Emese, a szülői bizottság alelnöke.

Dunai Márk a negyedikesek nevében mondott búcsúbeszédet, Dobos Carlos pedig szavalattal lépett fel. Ugyanők Böszörményi-díjban is részesültek a magyar ápolása és irodalmi sikereik elismeréseként. A ballagás végén Horváth Csaba református lelkész mondott áldást, majd közösen elénekeltük a Himnuszt. A kisdiákok tanítójuk és szüleik társaságában az osztályban folytatták az ünneplést.

Kellemes vakációt kívánok a kisdiákoknak (és a nagyobbaknak is), és csak így tovább ügyesen! 🙂

[Fotó: Godó Ákos, Pattus Dorottya]

« A 2 »