Hozz egy szál virágot…

Urnapja_viragok_sav

Ezzel a jelszóval hirdettük meg az immár ötödik éve hagyománnyá vált akciót, amely során arra kértük diákjainkat, hogy kapcsolódjank be a keresztény élet vérkeringésébe. 2016. május 26-án, csütörtökön a katolikus keresztény világ Úrnapját tartotta. 

Ez a főünnep az Eucharisztia, azaz Jézus Testének és Vérének tiszteletére alakult ki a XIII. században. Szép szokás ilyenkor négy oltárt vagy sátrat díszíteni és virágpompába öltöztetni. Virágszőnyeggel utat készítenek az Oltáriszentséget körmenetben vivő papnak és híveknek. A négy oltárnál áldást mond a pap a négy égtáj felé.

Kedves adomány volt diákjaink részéről az egy-egy szál, vagy akár egy-egy csokor virág. Bár ez katolikus ünnep, de nagyon szép gesztus volt a nem katolikus testvéreink részéről érkező virág is. Mindenkinek köszönjük!

Isten fizesse meg a kedvességét iskolánk egykori, ma nyugdíjas pedagógusainak, Matekovits Mária és Oláh Gabriella tanárnőknek, akik feldíszítették az oltárt az Arad-belvárosi római katolikus templom udvarában, a Páduai Szent Antal szegénykonyha bejáratánál.

[Fotó: Csomós Roland]