Országos tantárgyverseny a Csikyben

Ma szervezik meg a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos fordulóját a Csiky Gergely Főgimnáziumban. A tanulók a tegnapi nap folyamán érkeztek meg Aradra. A verseny ünnepélyes megnyitójára a Ioan Slavici Klasszikus Színház nagytermében került sor, este hat órakor.

Ma 9 és 12 óra között dolgoznak a döntősök, ekkor zajlik a verseny, ami után szabad program és ebéd várja őket. 15.30-tól A fűzfaparipákról. Avagy hogyan kerülhetünk a műalkotás terébe és idejébe címmel tart a versenyzőknek előadást dr. Berszán István egyetemi docens. Este hét órakor táncjáték kezdődik, az aradi tizenhármak emlékére koreografált előadás Tapasztó Ernő és Farkas Tamás rendezésében.

Keddre szinte egész napos kirándulást szerveznek a tanulóknak. A máriaradnai kegytemplomhoz, a lippai török bazárhoz és a solymosi várhoz látogatnak el. Miután visszaértek, kihirdetik az eredményeket, és a versenyzők lehetőséget kapnak benyújtani az óvásokat. A végleges eredményeket a díjátadón tudhatjuk meg, szerdán reggel.