Arad városával ismerkedtek

Mikes_2016_Varosnezes_sav

Az idei Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszára számos megyéből érkeztek diákok, hogy megmérettessék a tudásuk. De a megmérettetésnek már vége, nemsokára eredményhirdetés következik, viszont addig is el kell üti valami hasznossal az időt. Mi lehet erre jobb ötlet, mint a városnézés? 

Hétfőn 17 órakor összegyűlt a több, mint 140 versenyző vendég, hogy iskolánk jelenlegi és volt pedagógusai vezetésével – Olasz Angéla, Ujj János, Matekovits Mihály, Muntean Tibor, Lehoczky Attila –, kísérő tanáraik társaságában körbejárják a belváros fontosabb emlékműveit, épületeit. Az útvonal egyszerű volt (a helyieknek biztosan): a Szabadság-szobor történetének ismertetése és a megkoszorúzása után a csoportokra osztott diákok a főtérre siettek, ahol az ott látható szobor és a Ioan Slavici Klasszikus Színház múltjáról hallhattak információkat, majd a Városházánál annak tervezési és építési nehézségeiről meséltek a körút vezetői.

A végállomás az Arad Megyei Múzeum volt, ahol a diákok kiállítást tekinthettek meg az 1848–1849-es Ereklyemúzeum anyagából, mely a szabadságharcban résztvevő tábornokok használati tárgyait, fegyvereit, de még a Szabadság-szobor makettjét is tartalmazza.

[Fotó: Bacsilla Sándor]

« A 2 »