Gólyabál 2011. (frissített galériával!)

golyabal_2011-0 Új tanév, új gólyabál. Mint minden évben, ezúttal is a végzős osztályok szervezték meg a kilencedikes „gólyák” számára.

Két hónapi felkészülés után mindenki izgatottan várta a bál napját. A gólyák azért, hogy megmutassák tánctudásukat, a szervezők azért, hogy büszkélkedjenek azzal, amit alkottak, a többiek pedig azért, hogy jót szórakozzanak és a végén együtt bulizzanak.

November 4-én, pénteken a Space Klubban (Neptun strand), 19 órakor vette kezdetét a bál. A kilencedikesek közül 8 pár iratkozott fel, így ők hivatalosan is megkapták a gólya címet.

A bál témája a Step Up volt. Szabó Mihály, az est műsorvezetője mutatta be a gólyákat, majd kezdődhetett a verseny. Elsőként keringőztek a gólyák, ezt a rock and roll, a hip-hop, illetve a szabadtánc követte. Több ügyességi próba is volt a táncok között. A fiúk bemutatták, hogyan szoktak „felcsípni” egy lányt, kólát ittak cumiból, végül pedig a tej-müzli próbán is átestek. A lányok bebizonyíthatták, hogy milyen jó háziasszonyok: a szervezők által a színpadra szórt hagymát és krumplit kellett bekötött szemmel összegyűjteniük (az almát viszont nem), de pufulec- és pattogatott-kukoricaevés is volt. Némi intellektuális kihívást jelentett egy-egy értelmes dalszöveg összerakása kivágott szövegdarabokból, s azt el is kellett hogy énekeljék.

A Kölcsey Diákszínpad egy vidám jelenettel, Mucsi Bettina XI. D osztályos tanuló pedig két énekszámmal lépett fel, majd a szép, hosszú csőrű gólyák fél lábon állva letették a hivatalos gólyaesküt. Eközben a zsűri (Juhász Béla igazgató, Hevesi Éva földrajztanár, Ilona János informatikatanár, Sólya Emília, a Nyugati Jelen újságírója, Kocsis Tünde, a Super Lady cég képviselője, Szilágyi Dóra, a tavalyi gólyakirálynő, Constantinescu Emil, illetve Gál Brigitta, iskolánk diákjai) szigorúan pontozott, de nem csak a tánctudást és a próbákat vette figyelembe, hanem a kinézetet és a viselkedést is.

A www.arq.ro weblap szerkesztői 100-100 RON-t ajánlottak fel annak a két gólyának, aki a legtöbb internetes szavazatot kapta. A lányoknál Czank Kitty (733 szavazat), a fiúknál pedig Bablina Norbert (619 szavazat) örülhetett a nyereménynek.

Rövid tanácskozás után megszületett díjazottak listája, amelyet Juhász Béla igazgató úr hirdetett ki:
– Gólya királylány: Kovács Henrietta
– Gólya királyfi: Dancu Zsolt

– Első udvarhölgy: Kolber Dóra
– Első lovag: Bablina Norbert

– Második udvarhölgy: Pálfi Kinga
– Második lovag: Czernák Endre

– Mrs. Intelligencia: Molnár Andrea
– Mr. Intelligencia: Lipták Márton

– Mrs. Elegancia: Benő Alexandra
– Mr. Elegancia: Morariu Marius

– Mrs. Humor: Lukács Andrea
– Mr. Humor: Papp Miklós

– Mrs. Tehetség: Gazdag Bianka
– Mr. Tehetség: Galaczi László

– Mrs. Eredetiség: Czank Kitti
– Mr. Eredetiség: Hügel Péter

A végén mindenki a színpadra gyűlt és gratulált a gólyáknak. Közülük volt, aki örömében sírt, és volt, aki bánatában, de a szponzoroknak hála, senki sem ment haza üres kézzel.

Az est további részében a gólyák, a szervezők, a Csiky jelenlegi és volt diákjai együtt buliztak a tanárok felügyelete alatt.

 

[Fotók: Zsóri Blanka]