Ha veled történne meg… [Netkurkász]

if_london_were_syria

Karácsony van, szilveszter van, téli vakáció van, együtt vagyunk, örvendezünk… legalábbis mi, Európa e csöndesebb sarkában. És mások, máshol?

2014 tavaszán készült a Save The Children alapítvány megbízásából az alábbi másfél perces kisfilm. Tavaly még nem érdekelt volna különösebben, lehet, megnézem, szomorúnak találom, kicsit meg is hatódom tőle, de… ennyi. Azóta viszont nagyon megváltoztak a dolgok. Még akit nem is érdekel különösebben, hogy mi történik a nagyvilágban, az is hallott a bevándorlókról, az otthonukon dúló öldöklés miatt reménytelen helyzetbe kerülő és hosszú vándorútra induló menekültekről.

Belegondoltunk-e, mi történne, ha itt, a közelünkben törne ki egy háború?! A történelemórákon a háborúk következményéről, nagy fordulópontjairól és végkifejletéről tanulunk, arról viszont keveset hallunk, hogy milyen hatással vannak ezek a hétköznapi emberek életére. Az alábbi videó éppen azt illusztrálja egyszerűen, de hatásosan, hogy miként változik meg egy kislány boldog élete, környezete és végül ő maga is a hirtelen kialakuló háborús helyzet miatt. Nem kell pánikba essünk, de itt az ideje elgondolkozni ezeken a dolgokon, és észrevenni, milyen boldog életünk van most. Mert, ahogy a kisfilm végén megjelenő felirat is üzeni, attól hogy itt nem történik meg, (máshol) mégis megtörténik. [Forrás: index.hu]