Színházi minifesztivál, avagy csikysek jelenet-parádéja

Jelenet_parade_2015_sav

Vajon mit adhatnak elő a csikys diákok Csiky-napkor? Természetesen iskolánk névadójának darabjaiból néhány jelenetet.

A Csiky-nap keretén belül került sor erre az új típusú rendezvényre, amelyet Nyári Melinda, Rudolf Ágnes és Ruja Ildikó magyartanárnőknek köszönhetünk. Ők voltak a megálmodói, illetve ötletgazdái ennek az eseménynek, mely, a tapsokból ítélve, illetve a résztvevők és nézők visszjelzései alapján is nagy sikert aratott.

December 11-én, pénteken 11 órától megtelt a Jelen Ház nagyterme. A nézőtéren a szurkoló osztálytársak, iskolatársak, tanárok ültek, a színfalak mögött pedig a lámpalázas diákok készültek.

A jelenet-parádén összesen öt csoport lépett fel, közülük négy a Csikyből, illetve, legnagyobb örömünkre, egy magyarországi partneriskolánk részéről is. Elsőként ők, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskolájának színjátszói mutatkoztak be. A Mukányi című színmű első felvonását mutatták be, Szani Marianna és Vakulya Bernadett felkészítésével.

Őket iskolánk diákjai, méghozzá a IX. A osztályosok követték, akik A proletárok című darabból adtak elő egy jelenetet. A IX. C osztály tanulói ugyancsak a Mukányi-t választották, a X. A-sok pedig A nagymama című vígjátékból mutattak be egy részletet. Végül a legidősebbek, a XII. C osztály képviselői léptek fel, akik egy nagyobb feladatra vállalkoztak, a Buborékok című vígjátékból készítettek egy jelenetsort. Mind a négy csikys csoport felkészítő tanára Rudolf Ágnes volt, akinek ezúton is gratulálunk.

A rendezvény végén Hadnagy Éva igazgató mindenkinek gratulált, minden fellépő csapatot jutalmazott, illetve biztosította a jelenlévőket arról, hogy ezentúl hagyomány lesz a jelenet-parádé.

[Fotó: Bortoș Júlia, Csomós Roland]

« A 2 »