A IX. B első igazi túrája [Fotókkal és drónvideóval!]

Korosrevi_kirandulas_9B_sav

2015. november 5., szerda. Csodás őszi reggel, ragyogó napsütés, úgy tűnik, minden megfelel arra, hogy a IX. B egy tökéletes kirándulásra induljon.

Több mint két órás (hosszú) utazás után végre megérkezünk célpontunkhoz, a Bihar megyei Körösrévre (Vadu Crișului), amely Aradtól 170 km-re van. 16 kilencedikes diák az osztályfőnökével együtt készen áll arra, hogy megtapasztalja „turizmus karrierének” első élményeit a Révi szorosban.

Alig indulunk el, máris részünk van egy meglepetésben: nem a megszokott útvonalon fogunk haladni a völgyben, hanem a szoros csúcsán fogjuk megközelíteni a célpontunkat, a Zichy cseppkőbarlangot és a Révi vízesést.

Nagy kihívás a szoros tetején mászni, már 10 perc után sokan közülünk inkább a facebook előtt ülnének egy illatos kávéval… Az erőfeszítés azonban meghozza gyümölcsét, mert a káprázatos tájak lenyűgözőek. Fentről nézve a Sebes-Körös olyan pici, mint egy patak, az erdőben lévő fák színei pedig mesések.

Két óra barangolás után elérünk a túra legnehezebb pontjára: le kell hogy másszunk a Zichy barlangba. Az út lefelé nagyon meredek, a célpont még nagyon távolinak tűnik. „Szerencsére” mindenki megtapasztalja a csúszkálás csodás élményeit, viszont az út végén vár minket a barlang és a szép vízesés.

…Este 8 óra van, amikor mindenki fáradtan, lábfájással küszködve, nyakig sárosan, de felejthetetlen élményekkel száll le az autóbuszról az iskola előtt. Alig várjuk már a következő kirándulást!

A kirándulókról és Körösrév csodálatos helyeiről Alin Motorca látványos drónvideót készített. Alább ezt is megtekinthetjük. 

[Fotó: Nagy Róbert]