Projekttalálkozó az OTP Fáy András Alapítvánnyal

OTP_Fay_Andras_Arad_2015

Ahogy arról már tavasszal beszámoltunk, iskolánk 2014 szeptemberétől egy O.K.+ 2007–2014 című Erasmus+ stratégiai partnerség típusú projektben vesz részt, amelynek koordinátora az OTP Fáy András Alapítvány. Október 12–13-án Aradon rendezték meg a második projekttalálkozót, amelyen az OTP Fáy András Alapítvány mint koordinátor szervezet és a romániai, illetve szlovákiai magyar tannyelvű iskolák mint partnerek munkatársai egyeztettek a projekt előrehaladásáról, jelenlegi helyzetéről. Romániából iskolánkon kívül a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium, Szlovákiából pedig az almágyi Alapiskola és Óvoda, illetve a buzitai Alapiskola vesznek részt a projektben. 

A kétnapos találkozón elsősorban a három éves ERASMUS+ projekt első évében lezajlott szakmai fejlesztő munka eredményeit mutatták be. Az Alapítvány OK Központjának szakemberei olyan egyedi tréninganyagokat dolgoztak ki, amelyek a közép- valamint az általános iskolások számára közelebb hozzák, érthetőbbé teszik az Európai Uniót mind gazdasági, mind intézményi, mind pedig általános szempontok alapján.

A partnerszervezetek munkatársai, pedagógusai megismerhették a fejlesztő munka egyes állomásait, illetve a Magyarországon lezajlott teszt-tréningek tapasztalatait is, hiszen az újonnan kidolgozott EU-s modulok, másrészt az Alapítvány már korábban kifejlesztett egyes pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási moduljai is – a pályázat kritériumainak megfelelően – adaptálhatók a szlovákiai illetve a romániai oktatási, gazdasági környezetre, kultúrkörre. Ennek köszönhetően a projektben résztvevő iskolák diákjai is részesei lesznek a következő két évben az inspiratív pedagógiai elemekre épülő pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningeknek. Iskolánkban ez a projekt harmadik évében, tehát a 2016–2017-es tanévben fog megvalósulni.

Nem maradt el a résztvevő partneriskolák bemutatkozása sem, különös figyelmet szentelve az egyes intézményekben megvalósuló gazdasági képzéseknek, oktatási, kulturális hasonlóságoknak és különbségeknek. A projektmenedzsmentért felelős munkatársak a találkozón áttekintették a következő időszak feladatait, ütemezését, határidőit, illetve a pénzügyi elszámolási kérdéseket is.

Mivel iskolánk rendkívül fontosnak tartja diákjaink széleskörű képzését és az életre való hatékony felkészítését, nagyon örülünk a projekt nyújtotta képzési lehetőségnek és reméljük, hogy általa maradandó értéket tudunk nyújtani tanulóink számára.

[Fotók: az alapítvány weboldaláról, http://otpfayalapitvany.hu/galeria/album/211/oldal]

« A 2 »