Máriaradnai csütörtök

Mariaradna_9A_sav

Október 8-án a Csiky Gergely Főgimnázium IX. A osztálya, Páll Mária osztályfőnök és Back Mária vallástanár vezetésével részt vett a máriaradnai kegytemplomban a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szervezett zarándoklaton. A szentmisét Ft. Roos Márton püspök úr celebrálta, a prédikációt pedig Böjte Csaba ferences szerzetes tartotta.

Böjte Csaba szavai, mint mindig, közvetlenek és nyíltak voltak. Biztatása szeretet és békét sugallt a hallgatóságnak, s ezáltal még mélyebb kötődést nyújtottak a Jóisten felé, példaként állítva elénk Szűz Mária személyiségét. Sokan gyűltünk össze a templomban, magyarországi látogatók is voltak, és még ismerősökkel, falubéliekkel is összetalálkoztunk.

Ez a lelki feltöltődés nagyon jót tett az osztályközösségnek. Reméljük, hogy a Jóisten tovább segít minket és az osztályfőnököt az eredmények sikeres elérésében, de főleg az összetartásban és a kitartásban.

A szentmise után megszemléltük a kegyhely körüli stációkat, vagyis a keresztút képeit. Faleveleket és terméseket gyűjtöttünk, és közben még jobban összebarátkoztunk. Bízunk abban, hogy ez az osztályközösség egy rendkívül jó, összetartó csapat lesz! Reméljük, hogy jövőre is eljutunk Máriaradnára, de akkorára a IX. A osztályból már egy tapasztaltabb, érettebb, magabiztosabb X. A lesz. Köszönjük osztályfőnökünknek és hittantanárunknak ezt a szép csütörtöki napot! Reméljük, több ilyenben lesz még részünk. Várjuk a következőt!