Gyakorlócégek vására Temesváron

Gyakorlocegek_Temesvar_2015_sav

Október 1–2. között Temesvárra utazott iskolánk két végzős szakosztálya, hogy a Regionális Üzletközpontban megrendezett gyakorlócégek vásárán vegyen részt. Az eseményre több mint 50 virtuális vállalat érkezett Románia számos pontjából. A XII. B és C osztályosok összesen 10 gyakorlócég képviseletében jelentek meg az expón, melyek közül 4 már meglévő, 6 pedig újonnan alapított vállalat volt.

Csütörtökön, 16 órakor indult Temesvárra a diákokat és kísérő tanáraikat szállító busz az iskola udvarából, majd a röpke egyórás utat követően az üzletközpont bejárata előtt találtuk magunkat. Az ennél valamivel lassúbb adminisztrációs ügyintézés után minden cég feldíszítette a következő napra a standját, s ezt követően a szálláshelyre szállítottak bennünket.

Pénteken reggel a 10-kor kezdődő megnyitó után minden gyakorlócég elkezdhette a szórólapok osztogatását, a tranzakciók lebonyolítását és az adásvételi szerződések megkötését. Ez idő alatt valamennyi gyakorlócég egy-egy képviselője bemutatót tartott vállalatáról egy zsűri előtt, illetve egy másik bizottság pontokat osztott ki a standokat körbejárva. Délután fél 2-kor kezdődött el a díjkiosztó, ahol senki sem maradt üres kézzel. A zsűri külön díjazta a régóta működő, illetve az újonnan alapított kereskedelmi társaságokat. A részvételi díjak mellett az újak csoportjában első díjat nyert logójáért a by:cycle (XII. C), és szintén első díjat kapott katalógusáért a Sweet Life (XII. B) vállalat. Az esemény zárását követően lebontottuk a standokat, majd az egyetemi negyedben elvegyülve egy kis szabadidő jutott a hazaindulásig.

Mindannyian fáradtan, de elégedetten és a díjainknak örvendve tértünk vissza Aradra, majd egy közös csoportképpel örökítettük meg a napot a Megbékélési Parkban.

[Fotó: Bortoș Júlia, Tóthpál Renáta]

« A 2 »