Hétfőn: tanévnyitó

Tanevnyito_2011_09_12„Itt van az ősz, itt van újra, / S szép, mint mindig, énnekem.” És itt a sulikezdés is, mely, ööö, szép, mint mindig, mindnyájunknak… Na jó, a lírai felütésből elég ennyi, mielőtt némi friss gyümölccsel kezdenétek hajigálni, kedves csikysek, a képernyő felé.

Szóval. Szeptember 14-én, hétfőn tanévkezdés. (Nem, nem marad el, korán ébredni kell, bejönni kell, nincs pardon, punktum.)

Szép idő várható, így a program a következőképpen alakul:

– reggel 8-kor gyülekező az osztálytermekben (puszi-puszi, üdvözlések, karikás szemek, kómás pillantások, vááá, megint suli, órák, borzalom stb.); az előkészítő osztályosok a Tóth Árpád teremben találkoznak Khell Levente tanító bácsival;

– 9 órakor tanévnyitó ünnepség az iskola udvarán;

– az ünnepséget követően, 10 órakor a diákok a saját tantermükben találkoznak tanítójukkal vagy osztályfőnökükkel;

– fél 11-kor a diákok (az előkészítő osztályosok kivételével) a belvárosi római katolikus plébániatemplomba mennek a Veni Sancte ökumenikus istentiszteletre, melyen Jakab István evangélikus lelkész fog igét hirdetni.

Kedd reggel 8 és 10 óra között zajlik majd a tankönyvcsere, azután pedig órák következnek. Bizony, órák, újra. De fel a fejjel, jó hír, például, hogy a téli vakáció egy héttel hosszabb lesz, január 10-ig fog tartani, bizony. És még soook klassz dolog fog történni, ez teljesen biztos. Szóval viszlát hétfőn.